Δημιουργία Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη ΚοζάνηςH Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης  προσκαλεί τους μικρούς της φίλους στην πρώτη συνάντηση της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του medialab, την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 5:30.

Οι μικροί μας φίλοι  θα γνωρίσουν και θα αφηγηθούν αγαπημένα ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία, θα ζωντανέψουν σκηνές, θα ζωγραφίσουν, θα τραγουδήσουν και άλλα πολλάάά!!!!!! μαζί με τους Έλενα Τσιόπτσια, Msc Ιστορία της τέχνης OCArts London U.K, Θάλεια Παπαλιάγκα, θεατρολόγο – καθηγήτρια Αγγλικής, MA University of Warwick, UK και τον Ξενοφώντα Χατζηστεργιάδη, Διευθυντή Διοίκησης Δήμου Κοζάνης.

Οι συναντήσεις της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης  θα πραγματοποιούνται κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα, στις 5:30, από τον Οκτώβριο και θα συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας  8-12 χρονών.

Τι είναι μια Λέσχη Ανάγνωσης;

Η Λέσχη Ανάγνωσης είναι μια ομάδα ανθρώπων που συναντιούνται τακτικά, συζητούν και ανταλλάσσουν απόψεις για το ίδιο βιβλίο που διάβασαν ύστερα από κοινή συμφωνία. Μια τέτοια Λέσχη με στόχο την επικοινωνία και την αναγνωστική πρόοδο των παιδιών, έχει για τα παιδιά ποικίλα οφέλη. Με αφορμή τα βιβλία, οι μικροί συμμετέχοντες μοιράζονται εμπειρίες και συναισθήματα, ενώ έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν για θέματα που τους απασχολούν. Μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορούν να ανακαλύψουν πράγματα για τον εαυτό τους, τον κόσμο και τους άλλους, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν νέες φιλίες και γνωρίζουν νέα βιβλία.

Επιπλέον, στη Λέσχη Ανάγνωσης αναπτύσσουν γλωσσικές δεξιότητες (ανάγνωσης, ομιλίας, γραφής) και εξασκούνται σε νέο λεξιλόγιο με έναν διασκεδαστικό και ευχάριστο τρόπο, διαβάζοντας τα βιβλία, μιλώντας για αυτά και παίζοντας με αυτά. Τέλος, εμβαθύνουν στα κείμενα, διερευνούν τα ζητήματα που εγείρουν, έρχονται σε επαφή με νέες, διαφορετικές ιδέες, μαθαίνουν να ακούνε τις απόψεις των συνομιλητών τους και να συμμετέχουν σε μια κοινή συζήτηση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.