Κοζάνη: Μετά από 41 χρόνια τα ιερά Λείψανα του Αγίου Νικάνορα στην πόληΤην Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, στις 6 το απόγευμα θα γίνει η υποδοχή του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Νικάνορα, στον χώρο της Στρατολογίας και με λιτανεία θα μεταφερθεί στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Κοζάνη, όπου και θα τελεστεί εσπερινός.

Το ιερό Λείψανο θα φυλάσσεται  στον Ναό, κάθε Κυριακή θα εκτίθεται για προσκύνημα, ενώ όποιος πιστός επιθυμεί να φιλοξενήσει το Ιερό Λείψανο στο σπίτι του για ευλογία , θα πρέπει να απευθύνεται στους ιερείς του Αγίου Νικάνορα.. Τα Ιερά Λείψανα θα μεταφέρει μια ομάδα από 30  καβαλάρηδες από την Κοζάνη, που σήμερα το πρωί ξεκίνησαν το ταξίδι τους για τον Ιερά Μονή του Αγίου Νικάνορα στην Ζάβορντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Ιερά Λείψανα θα φιλοξενηθούν στην πόλη της Κοζάνης μετά από 41 χρόνια, θα παραμείνουν μέχρι και τον Ιούνιο στο Ναό του Αγίου Νικάνορα όπως τόνισε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή στην ΕΡΤ Κοζάνης ο κ. Παναγιώτης Διάφας, μέλος της ομάδας των καβαλάρηδων  που θα μεταφέρουν τα Λείψανα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.