Βανδαλισμός σε παρτέρι επί της Παύλου Μελά στην Κοζάνη



Στο πλαίσιο περιβαλλοντικών δράσεων πραγματοποιήθηκε στις 06/05/2015  από την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τον εικαστικό Φώτη Καραγεωργίου και τα παιδιά του Ειδικού Εργαστηρίου Κοζάνης και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Κοζάνης η δράση “BEUYS” σε παρτέρι επί της Παύλου Μελά φυτεύοντας δύο ελιές.

Η ελιά, φυσικό στοιχείο, σύμβολο της ζωής, υπεραιωνόβια, ειρηνική, ταπεινή και σοφή σε   σύζευξη με το στρατιωτικό κράνος, μέσα στο οποίο φυτεύτηκε, μας παραπέμπει στον άνθρωπο που ασφυκτιά και εγκλωβίζεται μέσα σε άκαμπτες συνθήκες και  αγωνίζεται να τις δαμάσει. Το  δέντρο της ελιάς, ταυτισμένο  με ιδέες και  ιδανικά πανανθρώπινα, μας καλεί να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη της φύσης  σε όλες τις εκφάνσεις της.

Ο βανδαλισμός κάποιων συμπολιτών μας που κατέστρεψαν προχθές το βράδυ  τα δένδρα, τα οποία με τόση αγάπη για ζωή φύτεψαν παιδιά της πόλης μας  αντιπροσωπεύει την αντίδραση του άκαμπτου σε ό,τι αναπνέει. Μ’ αυτήν την έννοια αποτελεί μέρος της δυναμικής του έργου του κ. Καραγεωργίου και του δίπολου δημιουργία- καταστροφή. Η ρίζα που απέμεινε θα δοκιμαστεί το χειμώνα για να αποδείξει αυτό που έγραψε ο μεγάλος Καζαντζάκης «Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι δεν αντέχουν….ο άνθρωπος αντέχει» .

 Εμείς θα το παρακολουθούμε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.