ΠΑΜΕ Κοζάνης: Εργαζόμενοι στα πεντάμηνα πέτυχαν με τον αγώνα τους την ικανοποίηση των αιτημάτων τους



Με την έμπρακτη συμπαράσταση στην οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (πεντάμηνα) στους δήμους της Αττικής, από το κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ήρθαν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του το κλαδικό συνδικάτο και αναφερόμενο στις εξελίξεις σημειώνει:
 
«Με την οργάνωση του αγώνα μας μέσα από τις Επιτροπές στους δήμους, τις κατά τόπους παρεμβάσεις μας τόσο στις Δημοτικές Αρχές αλλά και στους τοπικούς ΟΑΕΔ, αλλά και τη δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 4-9-2015 του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής μαζί με τους εργαζόμενους στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, ήρθαν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

Με εγκύκλιο του  το υπουργείο με αρ. πρωτ. 414/9-9-2015 διευκρινίζει:

Α) Ότι οι εργαζόμενοι στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (5μηνα) οι οποίοι υπέστησαν εργατικό ατύχημα συνεχίζουν να αμείβονται χωρίς καμία διακοπή και χωρίς υποχρέωση να αναπληρώσουν τις ημέρες κατά τις οποίες απουσιάζουν λόγω του εργατικού ατυχήματος από τη θέση που έχουν τοποθετηθεί.

Β) Ότι σε καμία περίπτωση δεν αναστέλλονται οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις των επιβλεπόντων φορέων, καθώς και οι θεμελιώδεις έννοιες της εργατικής νομοθεσίας και της προστασίας των εργαζομένων. Δηλαδή ότι και οι εργαζόμενοι των προγραμμάτων έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους (άδειες κανονικές και αναρρωτικές, μέσα ατομικής προστασίας κλπ.).

Γ) Ότι οι εργαζόμενοι στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (5μηνα) ακολουθούν το ίδιο ωράριο με το μόνιμο προσωπικό».

Αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, όλα με αγώνες κατακτιούνται. Αυτό που χρειάζεται είναι σωματείο μαζικό-ταξικό, στήριγμα του κάθε εργαζόμενου. Σωματείο που να οργανώνει μέσα από μαζικές , συλλογικές διαδικασίες τους αγώνες ενάντια στη βάρβαρη πολιτική των κυβερνήσεων –συγκυβερνήσεων και ΕΕ, σε συνεργασία-αλληλεγγύη και συντονισμό με άλλους εργαζόμενους από τα λαϊκά στρώματα, με τελικό στόχο  μια κοινωνία χωρίς αφεντικά όπου κουμάντο θα κάνουν αυτοί που παράγουν τον πλούτο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.