Σε θετικό κλίμα η συνάντηση του δημάρχου Εορδαίας με τον πρόεδρο της ΔΕΗ



Όλο το πακέτο των ανοιχτών  ζητημάτων που αφορούν την σχέση της περιοχής με την ΔΕΗ , τέθηκε στη συνάντηση εργασίας που είχε ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης  με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε. Μανώλη Παναγιωτάκη ο οποίος έφτασε στο Δημοτικό κατάστημα Πτολεμαΐδας  συνοδευόμενος  από  το μέλος του Δ.Σ.  της ΔΕΗ Χρήστο Παπαγεωργίου ,  τον Γενικό Διευθυντή Παραγωγής της ΔΕΗ Γιάννη Κοπανάκη , την Γενική Διευθύντρια Ορυχείων Όλγα Κουρίδου και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της επιχείρησης .  
    
Ξεκινώντας από την μεγάλη  προσφορά της περιοχής και σε όσα θυσίασε στο βωμό της ενέργειας   ,  ο Δήμαρχος Εορδαίας τόνισε ότι  θα πρέπει να κατασκευαστεί άμεσα η Μονάδα 5, ώστε να  αποτελέσει  η Πτολεμαΐδα το κέντρο της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας  .
    
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Ζαμανίδης στην επαναλειτουργία της Μονάδας 3 επισημαίνοντας ότι παραμένει σταθερός στην διεκδίκηση της ενεργοποίησής της  τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της Μονάδας 5, ενώ ζήτησε τη δέσμευση του κ. Παναγιωτάκη για τη συμβολή του στην ομαλή λειτουργία της Τηλεθέρμανσης καθώς συνδέεται με την εν λόγο Μονάδα.
    
Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ , αφού ευχαρίστησε δημόσια τον  Δήμαρχο Εορδαίας για την άμεση ενεργοποίησή  του όσον αφορά την αδειοδότηση της Μονάδας 5 , διευκρίνησε ότι αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα . Αναφορικά με την επαναλειτουργία της Μονάδας 3 τόνισε ότι επανεξετάζεται το θέμα εν αναμονή της ανάλογης άδειας από την Κομισιόν  διαβεβαιώνοντας τον κ. Ζαμανίδη  ότι η ΔΕΗ είναι διατεθειμένη να στηρίξει την περιοχή με κάθε τρόπο.
       
Επίσης  η ατζέντα των θεμάτων του  Δημάρχου Εορδαίας περιελάμβανε τα  διαχρονικά ζητήματα της περιοχής  όπως  η προστασία του περιβάλλοντος , η αποκατάσταση των εδαφών ,η αξιοποίηση της τέφρας , οι μετεγκαταστάσεις των οικισμών , ο ενεργειακός σχεδιασμός και άλλα.      

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.