Ξεκινά εκσκαφή για κυνήγι θησαυρού στο Κουρί Πτολεμαΐδας



Σε κυνήγι θησαυρού στην περιοχή “Κουρί” Πτολεμαΐδας ετοιμάζεται να ξεκινήσει ένας κάτοικος της Πτολεμαΐδας.

Για το σκοπό αυτό μάλιστα ζήτησε και έλαβε σχετική έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, καθώς ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίασή του σώματος το βράδυ της Πέμπτης ήταν και η γνωμοδότηση για τη χορήγηση άδειας εκσκαφής για την ανεύρεση κρυμμένου θησαυρού στη συγκεκριμένη περιοχή.

Το Δ.Σ. γνωμοδότησε θετικά καθώς η εκσκαφή αφορά λίγα μόλις τετραγωνικά μέτρα και θα γίνει παρουσία όλων των αρμοδίων αρχών.

Ο θησαυρός, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είναι κρυμμένος στην περιοχή “Κουρί” Πτολεμαΐδας από την περίοδο της Τουρκοκρατίας, από έναν τούρκο μπέη, ο οποίος με την ελληνοτουρκική ανταλλαγή πληθυσμών την περίοδο του ’23 δεν κατάφερε να τον ξεθάψει και να τον πάρει μαζί του στην Τουρκία.

Πληροφορίες μάλιστα θέλουν ότι αρκετοί από τους Τούρκους που επισκέπτονται κατά καιρούς την περιοχή της Εορδαίας να έρχονται προκειμένου να καταφέρουν να εντοπίσουν αυτό το συγκεκριμένο θησαυρό, χωρίς προφανώς να καταφέρουν να τον εντοπίσουν.

Υπενθυμίζεται ότι στο κυνήγι θησαυρού έχουν επιδοθεί κατά καιρούς αρκετοί κάτοικοι της Εορδαίας και όχι μόνο, με ορεινή περιοχή του Βερμίου να αποτελεί έναν από τους  πλέον δημοφιλείς και ανασκαμμένους τόπους για την ανεύρεση κρυμμένου θησαυρού που ακόμα αναζητείται.

e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.