Απάντηση Μ. Δημητριάδη στον Π. Κουκουλόπουλο για τις «δήθεν» καθυστερήσεις της κυβέρνησης σε σημαντικά έργα της περιοχή μας – Τι λέει ο Π. Κουκουλόπουλος



Σε πρόσφατη δήλωση του ο κ. Π. Κουκουλόπουλος ασκεί μια κριτική για  δήθεν καθυστερήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε σημαντικά αναπτυξιακά έργα της  περιοχή μας.

Την Πτολεμαΐδα V , την ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα και το αρδευτικό   βόρειας ζώνης  Πολυφύτου.

Για τα δυο τελευταία δεν επεκτείνεται ,μιάς και  το αρδευτικό απλώς υπήρξε μόνο στις δηλώσεις του   και η ΣΔΙΤ  για τα απορρίμματα είναι μια ευθεία βολή  απέναντι σε κάθε έννοια δημοσίου συμφέροντος.

Για την Πτολεμαΐδα V  ξεκινά με ένα σημαντικό ψέμα, ”το έργο ήταν έτοιμο, ο ανάδοχος θα μπορούσε να εγκατασταθεί από τα τέλη Φεβρουαρίου”. Δεν ξέρουμε πως το εννοεί αυτό, χωρίς να έχει γίνει ο έλεγχος και η έκδοση των αντίστοιχων αδειών .

Η αλήθεια είναι πως τον Απρίλιο ,ο τότε υπουργός κ. Π. Λαφαζάνης ολοκλήρωσε την έγκριση αδειών   και στην συνέχεια με την νέα διοίκηση της ΔΕΗ και δια του προέδρου της, κ. Μ. Παναγιωτάκη , την σημαντική βοήθεια  της περιφέρειας Δ . Μακεδονίας και του Δήμου Εορδαίας ολοκληρώθηκε  ο έλεγχος και η έκδοση της οικοδομικής άδειας του έργου σε χρόνο ρεκόρ και χάρις  στην αυταπάρνηση των εμπλεκόμενων πολιτικών αλλά  κυρίως θεσμικών προσώπων.

Αυτή η διαδικασία ολοκληρώθηκε αρχές Αυγούστου και από δω και στο εξής μπορεί να προχωρήσει η εγκατάσταση του ανάδοχου  για το ξεκίνημα του έργου . Παράλληλα κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες  από τη ΔΕΗ προς τον ανάδοχο για την προετοιμασία της υλοποίησης του έργου. Να επισημανθεί ότι η ΔΕΗ συνεχίζει τις προσπάθειες για μείωση του κόστους.

Και κάτι ακόμη! Ας  πει ο Κ. Κουκουλόπουλος  στον κόσμο της περιοχής , γιατί η κυβέρνηση του πέρυσι συμφώνησε η Πολωνία και η Ρουμανία να πάρουν δωρεάν πιστοποιητικά ρύπων και όχι η Ελλάδα.  

Μίμης Δημητριάδης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ   Π.Ε. Κοζάνης

 

Απάντηση του Π. Κουκουλόπουλου προς τον κ. Μ. Δημητριάδη

“Άγνοια και ψεύδη κράτησαν τον τόπο μας στην ύφεση”.
«Κάλλιο αργά παρά ποτέ, κυβερνητικός βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης, ο κ. Μίμης Δημητριάδης, ασχολήθηκε με ένα ζωτικό θέμα του τόπου μας, την Πτολεμαΐδα V.
Ατύχησε όμως καθώς έτσι απέδειξε την άγνοια του, που δε συγχωρείται και δεν επιτρέπεται για όσους υποτίθεται πως υπηρετούν τα συμφέροντα των πολιτών.  
            
Προς ενημέρωση του λοιπόν, τον πληροφορώ ότι:
Η αδειοδότηση από τις τοπικές αρχές ήταν δεδομένη και εξασφαλισμένη από τα τέλη του 2014.
Η καθυστέρηση βαρύνει εξ ολοκλήρου τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ γιατί από τους φακέλους έλειπαν οι υπογραφές Υπουργού που περίμεναν τον κ. Λαφαζάνη στο γραφείο του από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του.
Αυτά είναι γνωστά γιατί ο ίδιος ο κ. Λαφαζάνης εξήγησε δημόσια το λόγο που δεν υπογράφει και ΕΔΩ,  κατά την επίσκεψη του, και στην Αθήνα πολλές φορές.
Αυτό που δεν είναι γνωστό σε κανένα είναι αν έκαναν κάτι οι τέσσερις (4) κυβερνητικοί βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο κ. Δημητριάδης.
Στη συνέχεια το έργο κόλλησε όταν η συγκυβέρνηση έκλεισε τις τράπεζες, εξέλιξη που δεν επέτρεπε στον ανάδοχο επί δύο (2) μήνες να εκδώσει την απαραίτητη εγγυητική επιστολή.
Χρειάστηκε το τρίτο «επάρατο» Μνημόνιο, που βέβαια πέρασε χάρη στη στήριξη της αντιπολίτευσης, για να φανεί φως στον ορίζοντα και τις επόμενες εβδομάδες  να  μπορεί να ξεκινήσει, επιτέλους, το έργο με καθυστέρηση έξη μηνών!
Ο χειμώνας που μεσολαβεί, βέβαια, κάνει την καθυστέρηση ακόμα μεγαλύτερη, κάτι που γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται όλοι οι συμπολίτες μας.
Το ευτύχημα είναι πως είναι απόλυτα έτοιμη η ΔΕΗ για το έργο αυτό, έχοντας κρατημένη στο ταμείο της την απαραίτητη προκαταβολή και εξασφαλισμένο δάνειο από γερμανικό τραπεζικό όμιλο.
Ενέργειες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια με την πίεση και τη στήριξη τοπικών βουλευτών και των Συνδικάτων της περιοχής.    
Η κατασκευή της νέας Μονάδας από μόνη της βγάζει τον τόπο από τη 10ετή ύφεση και κάποιοι αγωνίστηκαν γι΄ αυτό.
Ο κ. Δημητριάδης και οι συν αυτώ οφείλουν να εξηγήσουν γιατί μας κράτησαν στην ύφεση επτά (7), τουλάχιστον, μήνες χωρίς κανένα λόγο, στερώντας δουλειά από τους ανέργους, έσοδα από τις τοπικές επιχειρήσεις και την ανάσα από την τοπική αγορά.
Όσο για το αρδευτικό της Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου, όλοι γνωρίζουν ότι από τις 14-12-2014 έχει προταθεί στο πακέτο Γιούνκερ και έχουν υπάρξει σχετικά δημοσιεύματα που ο κ. Δημητριάδης αγνοεί (;;;) αναπαράγοντας ψεύδη.
Ίσως βέβαια να μην αισθάνεται άνετα με το πακέτο Γιούνκερ που ήδη χρηματοδοτεί έργα σε όλη την Ευρώπη, γιατί τα έργα του προγράμματος αυτού υλοποιούνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τη μέθοδο Σ.Δ.Ι.Τ. που δημιουργεί, όπως φαίνεται, στον κ. Δημητριάδη αλλεργία.
Μόνο που η Σ.Δ.Ι.Τ. των απορριμμάτων της Δυτικής Μακεδονίας φέρει την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του κ. Σταθάκη, ο οποίος αν δεν κάνω λάθος παραμένει στο ΣΥΡΙΖΑ.
κ. Δημητριάδη, μνημονιακός γίνατε. Καιρός είναι να αφήσετε και τις αυταπάτες σας που υπήρξαν τα μεγάλα ψεύδη προς τους πολίτες».  

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.