Το σωματείο συνταξιούχων του ΙΚΑ Ν. Κοζάνης συμμετέχει στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ με το ΠΑΜΕΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΘ ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ, ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΠΛ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 6μμ. ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 3μμ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΤΟ 3Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ  ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

ΦΕΡΝΕΙ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΑ  ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ-ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ -ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΕΡΙΑ

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Η συγκυβέρνηση  των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά από έξι μήνες διαπραγματεύσεων, από εκεί που θα έσκιζε τα μνημόνια, μαζί με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ, μας φορτώνουν τώρα ένα τρίτο καταστρεπτικό μνημόνιο. Αφού πρώτα  στράγγισαν τα ταμειακά διαθέσιμα των ασφαλιστικών μας ταμείων και όχι μόνο,  για να πληρώνονται σταθερά οι δανειστές,

Μπροστά μας τώρα απλώνεται ένα μαύρο σύννεφο με νέα αντισυνταξιουχικά καταστρεπτικά μέτρα, που έρχεται να σαρώσει  ότι  μας έχει απομείνει από τις τραγικές περικοπές που ήδη έχουμε υποστεί από τα δύο προηγούμενα μνημόνια.

Το 3ο μνημόνιο που ψηφίστηκε στην Βουλή, διατηρεί τα δύο προηγούμενα μνημόνια και φέρνει νέα αβάσταχτα αντισυνταξιουχικά και αντιλαϊκά μέτρα για να προστεθούν στα αρχικά, δεν αφήνει τίποτε από ότι με την δουλειά μας, το μόχθο και τον ιδρώτα μας αποκτήσαμε.

Έρχονται νέες περικοπές σε κύριες συντάξεις. Οι επικουρικές θα εξαφανισθούν μέσα από την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος. Το ΕΚΑΣ καταργείται. Αυξάνονται οι κρατήσεις για την υγεία που θα υπολογίζεται στο αρχικό ποσό της σύνταξης. Ο ΕΝΦΙΑ μονιμοποιείται, η φορολογία, ο ΦΠΑ αυξάνονται παντού. Νέες περικοπές σε φάρμακα υγεία. Σταθερά μειώνεται η χρηματοδότηση στα ασφαλιστικά ταμεία από τον κροτικό προϋπολογισμό και ο κατάλογος θα γίνεται ατελείωτος.

Εδώ μας έφτασαν οι πολιτικές δυνάμεις που ακολουθούν τον δρόμο της Ε.Ε, θυσιάζουν τους συνταξιούχους και τα παιδία μας για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Μας έφτασαν στο σημείο να μην μπορούμε να εισπράξουμε ούτε τις συντάξεις μας, την ζωοφόρο μας πηγή που πληρώσαμε με αίμα, κόπο και τις θυσίες μια ζωής.

Μας βάζουν κυριολεκτικά σε ένα σκοτεινό τούνελ για να μας οδηγήσουν στον καιάδα. Τα παιδιά μας τα οδηγούν στην ανεργία, και σε εργασία με όρους δουλοκτητισμού.

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Η σωτηρία του λαού από τις βάρβαρες πολιτικές της Ε.Ε και των πολιτικών που τις υπηρετούν περνάει στα χέρια του λαού, στην οργάνωσή του, την ενότητα και την αλληλεγγύη.

Καλούμε τους συνταξιούχους που ψήφισαν ΟΧΙ ως έκφραση διαμαρτυρίας, εκείνους που ψήφισαν ΝΑΙ κάτω από την πίεση που δημιουργήθηκε, καθώς τους συνταξιούχους   που ψήφισαν συνειδητά με Άκυρο – Λευκό για να ακυρώσουν αυτό τον εκβιασμό να μην  συναινέσουν σε αυτό το έγκλημα.

Να μην απογοητευθούν να μην σκύψουν το κεφάλι. Να μην κλειστούν στα σπίτια τους. Όλοι μαζί ενωμένοι να δώσουμε την μάχη ενάντια στην καταστροφή που ετοιμάζουν σε εμάς και τα παιδιά μας.

Τώρα χρειάζεται πιο ενωτικά,  δυναμικά, αποφασιστικά, να οργανώσουμε την μαζική μας παρουσία και δράση σε συμμαχία με τα παιδιά μας τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας απέναντι στην βαρβαρότητα του άδικου πολιτικού συστήματος και τις πολιτικές του.

Οι αγώνες μας είναι παρακαταθήκη, η ενότητα, η οργάνωση, η μαζική αγωνιστική δράση, των συνταξιούχων του λαού και όσων δυστυχούν να αποτελέσει την ασπίδα μας για σωτηρία μας.  

Το Δ.Σ

ΚΟΖΑΝΗ 26/8/15

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.