Φιλοξενία παιδιών από την Ουκρανία στο Δήμο Βοΐου και επίσκεψη στη ΣιάτισταΣτη μαθητική εστία Πενταλόφου του Δήμου Βοΐου θα φιλοξενηθούν για δέκα ημέρες 52 άτομα από την Ουκρανία, μεταξύ των οποίων 44 παιδιά και 8 συνοδοί, στα πλαίσια ενίσχυσης των σχέσεων και διαπολιτισμικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών Ελλάδας – Ουκρανίας. Υπεύθυνη για τη φιλοξενία είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Δήμο Βοΐου.

Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην πόλη της Σιάτιστας, όπου ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος υποδέχθηκε τα παιδιά και τους συνοδούς στο Δημαρχείο και τους καλωσόρισε στο Δήμο, ευχόμενος καλή διαμονή. Παρόν στην υποδοχή ήταν και ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ηλίας Κάτανας.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν την Παλαιοντολογική Συλλογή στο ιστορικό Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας, και έγινε ενημέρωση από τον Λαογράφο Μπόντα Γεώργιο. Ακολούθησε επίσκεψη στο Αρχοντικό Μανούση και στο Οινοποιείο Διαμαντή.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.