Γιορτή καπνού «Κριτσμάς 2015» στο Μικρόκαστρο Βοΐου



Ο Δήμος Βοΐου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροκάστρου διοργανώνουν τη γιορτή καπνού  «Κριτσμάς 2015» το Σάββατο  29 Αυγούστου 2015 και ώρα 9:00 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μικροκάστρου. Πρόκειται για μια αγροτική ευχαριστήρια γιορτή, η οποία σηματοδοτεί τη λήξη των εργασιών του καπνού και εν γένει όλων των αγροτικών εργασιών. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο με το πέρας της καλλιεργητικής περιόδου για να τιμήσει τους ανθρώπους της γης που αγωνίζονται για τα αγαθά της.

Η παράδοση του Μικροκάστρου στην καλλιέργεια του καπνού εκφράζεται μέσα από το τον κριτσμά. Το καλό γλυκό και φαγητό των παλαιότερων χρόνων μετά τη συγκέντρωση της συγκομιδής  εξελίχθηκε σε ένα τρικούβερτο γλέντι με τοπικά σχήματα μέχρι πρωίας και προσφορά παραδοσιακού γλυκού σε όλο τον κόσμο.

Η γιορτή καπνού «Κριτσμάς 2015» χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα  του Άξονα 4 «Προσέγγιση LEADER» του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007–2013» (ΠΑΑ) της Ομάδας Τοπικής Δράσης (Ο.Τ.Δ.) Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Βοΐου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.