Σύμφωνο συνεργασίας του Δήμου Εορδαίας με το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού



Το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και ο Δήμος Εορδαίας υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας για την ένταξη του Δήμου στο Δίκτυο Οργανισμών και Υπηρεσιών που εμπλέκονται στη διαχείριση περιστατικών Κακοποίησης και Παραμέλησης Ανηλίκων, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος : « Ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη Διερεύνηση, Διάγνωση και Διαχείριση Περιστατικών Κακοποίησης και Παραμέλησης Παιδιών (ΚαΠα-Π)».

Κύριοι στόχοι του προγράμματος είναι:

Η εφαρμογή του Εθνικού Πρωτοκόλλου για τη Διερεύνηση, Διάγνωση και Διαχείριση Περιστατικών ΚαΠα-Π, το οποίο περιλαμβάνει σαφώς διατυπωμένες οδηγίες σχετικά με τις ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθούνται σε περιπτώσεις ΚαΠα-Π από όλους τους επαγγελματίες που ενδέχεται να εμπλακούν στη διαχείρισή τους και

Η χρήση- ενημέρωση του Εθνικού Συστήματος Αναφοράς ΚαΠα-Π, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει ως επιδημιολογικό εργαλείο διαρκούς επιτήρησης της επίπτωσης κρουσμάτων ΚαΠα-Π.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας εκπαιδεύτηκαν οι δυο Κοινωνικοί Λειτουργοί του Γραφείου Ψυχοικοινωνικής Στήριξης του Δήμου Εορδαίας, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για τη διαχείριση περιστατικών κακοποίησης ανηλίκων στην περιοχή.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.