Δ.Ε.ΤΗ. Πτολεμαΐδας: Ευνοϊκές ρυθμίσεις σχετικά με τις οφειλές καταναλωτώνΗ Διοίκηση της Δ.Ε.ΤΗ.Π. αφού εξέτασε λεπτομερώς όλες τις περιπτώσεις οφειλετών, μεριμνώντας ιδιαίτερα για τους οικονομικά ευάλωτους καταναλωτές, αποφάσισε τα παρακάτω σχετικά με τις οφειλές κατανάλωσης Θερμικής Ενέργειας:

ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ
Σε οικοδομές με οφειλές κατανάλωσης θερμικής ενέργειας περιόδου 2014-2015, δεν θα παρέχεται θερμική ενέργεια κατά την νέα περίοδο 2015-2016, εάν δεν εξοφλήσουν το σύνολο της οφειλής τους έως 31 Αυγούστου 2015.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
Σε περιπτώσεις αποδεδειγμένων δυσχερειών εξόφλησης ατομικών οφειλών, θα καταβάλλεται το 20% της οφειλής και το υπόλοιπο σε επτά (7) μηνιαίες ισόποσες δόσεις, με προσκόμιση των παρακάτω δικαιολογητικών :
 
1.    Δικαιολογητικό ανεργίας : κάρτα ανεργίας
2. Δικαιολογητικό Χαμηλού εισοδήματος : Εμφάνιση Εκκαθαριστικού ≤ 10.000,00 € συν 1.000,00 € για κάθε παιδί ή προστατευόμενο μέλος. Το εκκαθαριστικό δεν θα κατατίθεται στη Δ.Ε.ΤΗ.Π. αλλά θα επιστρέφεται.
3. Δικαιολογητικό Μακροχρόνιας Ασθένειας ή έκτακτης σοβαρής νοσηλείας : Γνωμάτευση από Νοσοκομείο – ΙΚΑ.
4. Δικαιολογητικό Πτώχευσης για επαγγελματίες : Αποδεικτικό ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ ή ΔΟΥ.

Σε κάθε διακανονισμό των παραπάνω κατηγοριών θα κατατίθεται Υπεύθυνη Δήλωση, την οποία θα συνυπογράφει ο διαχειριστής της οικοδομής, ότι έλαβε γνώση της ρύθμισης ο ίδιος και όλοι οι ένοικοι και ότι σε περίπτωση μη τήρησης καταβολής των δόσεων θα διακόπτεται η παροχή θερμικής ενέργειας στην οικοδομή.

Προϋπόθεση για να προβεί κάποιος καταναλωτής σε  διακανονισμό οφειλών προηγούμενης περιόδου, αποτελεί η εξόφληση των οφειλών παλαιότερων ετών.

Οφειλές κατανάλωσης οι οποίες δεν εμπίπτουν στις παραπάνω ρυθμίσεις θεωρούνται αδικαιολόγητες και θα πρέπει να εξοφληθούν στο σύνολό τους.

 

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. Δ.Ε.ΤΗ.Π.

Κάλφας Γεώργιος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.