Βίντεο: Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης της μεγάλης κατολίσθησης στο δρόμο Βελβεντού – ΚαταφύγιΞεκίνησαν την Παρασκευή 7 Αυγούστου, οι εργασίες αποκατάστασης της μεγάλης κατολίσθησης στο δρόμο Βελβεντού – Καταφύγι στη θέση «Μπιτζινίσιος».

Επιτόπου στο σημείο βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Κάτανας,  ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Κοζάνης Κώστας Γρίβας, οι επιβλέποντες μηχανικοί και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καταφυγίου Γιάννης Τζέλλας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη των εργασιών, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο έργο καθώς στη συγκεκριμένη περιοχή το βουνό παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα, ενώ ζήτησε από τον ανάδοχο την επιτάχυνση των εργασιών αποκατάστασης της κυκλοφορίας και πρόσβασης στο Καταφύγι, με γνώμονα την ασφάλεια των διερχομένων οδηγών.     

Ο προϋπολογισμός του έργου το οποίο είναι ενταγμένο στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, ανέρχονταν στα 2.430.000,00 ευρώ με ΦΠΑ, και  η σύμβαση υλοποίησης που υπογράφηκε με τον ανάδοχο στα 1.311.806,19 ευρώ με ΦΠΑ.  

Στη συνέχεια ο κ. Πλακεντάς με το κλιμάκιο της Περιφέρειας επισκέφθηκαν τον περιφερειακό δρόμο του οικισμού του Καταφυγίου, καθώς και το δρόμο προς όρια Νομού Ημαθίας, συνολικού μήκους 15 χλμ.,  όπου έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες διάνοιξης από γκρέιντερ, μισθωμένο  από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.