Συνάντηση της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης Ευγενίας Ουζουνίδου με το Διοικητή του ΙΚΑ Ιωάννη Θεωνά



Συνάντηση με το Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ι. Θεωνά πραγματοποίησε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Ουζουνίδου στις 29 Ιουλίου στην Αθήνα.

Η Βουλευτής έθεσε στο Διοικητή την αναγκαιότητα παράτασης   για   την υπαγωγή σε καθεστώς ρύθμισης των οφειλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (Ν. 4321/2015, αρθρ. 28), για την οποία η προθεσμία λήγει στις 31/7/2015.

Η Βουλευτής τόνισε ότι πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δε μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, γιατί αδυνατούν να πληρώσουν τις τρέχουσες εισφορές  των τεσσάρων τελευταίων μηνών λόγω της σημερινής οικονομικής κατάστασης, της έλλειψης ρευστότητας και αρκετές λόγω των κατασχέσεων λογαριασμών τους από τον Οργανισμό .  

Ο Διοικητής συμφώνησε με την πρόταση της Βουλευτού και απάντησε  ότι έχει προωθηθεί στον αρμόδιο Υπουργό.

Επίσης έγινε συζήτηση σχετικά  με πρωτοβουλίες εκσυγχρονισμού του ΙΚΑ, ώστε να επιτευχθεί βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών, εξορθολογισμός του καταλογισμού προστίμων σε  μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πάταξη της φοροδιαφυγής και διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Οργανισμού.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.