Οι οινοπαραγωγοί του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού στο πρόγραμμα INACT – ΒίντεοΣτην πρώτη συνάντηση των οινοπαραγωγών του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιουλίου, στο πλαίσιο του προγράμματος IΝACT συμμετείχε ο Δήμαρχος Αθανάσιος Κοσματόπουλος. Οινοπαραγωγοί, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και Δήμος Σερβίων – Βελβεντού κάθισαν σε ένα τραπέζι και με βάση τις δυνατότητες που προσφέρει το συγκεκριμένο πρόγραμμα στον κλάδο της οινοποιίας συζήτησαν τις προοπτικές καθώς και τα επόμενα βήματα που έχουν ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση του τοπικού κρασιού.

«Είναι καταρχήν σημαντικό που οινοπαραγωγοί, Τοπική Αυτοδιοίκηση και φορείς συνεργάζονται με στόχο μία κοινή πορεία προς όφελος του τόπου και των επιχειρηματιών» τόνισε ο κ. Κοσματόπουλος υπογραμμίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στοιχεία και πλεονεκτήματα της περιοχής σε σχέση με την αμπελουργία καθώς και τις υποστηρικτικές δράσεις και υποδομές που υλοποιούνται από την πλευρά του δήμου (εδαφολογικό εργαστήριο κ.α.)
 
Στην πρώτη αυτή συνάντηση στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Παπαδόπουλος και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Κοσμάς κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις από την πλευρά των επιχειρηματιών του κλάδου ενώ στελέχη της Περιφέρειας προχώρησαν σε αναλυτική ενημέρωση σχετική με το πρόγραμμα IΝACT.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.