Δυτική Μακεδονία: Μέτρα για την αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών ρύπων στην ατμόσφαιραΛόγω των αυξημένων τιμών ρύπων στην ατμόσφαιρα και των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών (καύσωνας) αποφασίστηκε, νωρίς το πρωί της Πέμπτης, μετά από επικοινωνία του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά με το Διευθυντή Εκμετάλλευσης της ΔΕΗ Α.Ε. Στέφανο Παλαβό να σταματήσουν οι εργασίες των φορτηγών στα ορυχεία για ένα περίπου δίωρο από τις 10:00 π.μ. έως 12.30 μ.μ.

Επίσης, αποφασίστηκε από τις 11:00 π.μ έως 12:30 μ.μ. να σταματήσουν όλες οι δραστηριότητες του πάγιου εξοπλισμού (αποθέτες εκσκαφής κ.τ.λ.), προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να εκτιμηθούν εκ νέου τα δεδομένα.

Οι υπηρεσίες Περιβάλλοντος της Π.Ε. Κοζάνης παρακολουθούν στενά την πορεία των μετρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν και να περιοριστούν τα φαινόμενα των αυξημένων τιμών ρύπων στην ατμόσφαιρα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.