Κύμα γαστρεντερίτιδας στο Πρωτοχώρι – Με συμπτώματα το μισό χωριό – Εργαστηριακές έρευνες στο νερό απο την ΔΕΥΑΚΤις τελευταίες δύο ημέρες έχουν πυκνώσει οι περιπτώσεις  πολιτών από το Πρωτοχώρι Κοζάνης που προσέρχονται στο νοσοκομείο Κοζάνης με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Για κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις οι γιατροί έκριναν ως απαραίτητη την ολιγόωρη νοσηλεία ενώ για τις υπόλοιπες  συνιστάται η αγωγή που πρέπει να ακολουθούν οι ασθενείς στο σπίτι. Απο τα στοιχεία που υπάρχουν δεν φαίνεται να πρόκειται κάτι ξεχωριστό για συνήθη τον ιό που πλήττει ανθρώπους κάθε ηλικίας και έτσι οι υποψίες στρέφονται στους ενδογενής παράγοντες του δημοτικού διαμερισματος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του προέδρου της κοινότητας Πρωτοχωρίου Ν. Καμπουριδη ως πιθανή αιτία μπορεί να θεωρείται το νερό και γιαυτό έχουν λάβει δείγματα οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ για εργαστηριακό έλεγχο.

Οι τελευταίοι έλεγχοι δειγμάτων νερού που εγιναν στο δημοτικό διαμέρισμα δεν έδειξαν κάτι το ανησυχητικό. Πολλοί φοβούνται την σφοδρή καταιγίδα που έπληξε πριν από τρείς ημέρες την περιοχή ως πιθανή αιτία να επηρεάστηκαν τα υπόγεια της πηγής που τροφοδοτεί το δημοτικό διαμέρισμα. Οι κάτοικοι προσωρινά προμηθεύονται εμφιαλωμένα για πόσιμο νερό έως ότου ξεκαθαρίσουν οι εργαστηριακές έρευνες.

Σ.Κουταβας, vetonews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.