Η ανάπτυξη και η επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο του 1ου Διασυνοριακού Φόρουμ στην Κορυτσά, στο οποίο συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής ΜακεδονίαςΗ προώθηση της διασυνοριακής επιχειρηματικότητας και ο συντονισμός των δράσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο του 1ου Διασυνοριακού Φόρουμ για την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουλίου στην Κορυτσά της Αλβανίας.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013 και του έργου INACT, στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ως εταίρος και αποσκοπεί στην ανάπτυξη εργαλείων που θα ενισχύσουν τη διασυνοριακή συνεργασία και θα δώσουν ώθηση στην επιχειρηματικότητα.

Στο φόρουμ συμμετείχαν δήμοι, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα (ΑΕΙ-ΤΕΙ) και τα επιμελητήρια της Δυτικής Μακεδονίας, καταθέτοντας απόψεις, προβληματισμούς και βέλτιστες πρακτικές.

Η αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης-Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Αμαλία Κούσκουρα, παίρνοντας το λόγο, αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης μιας σαφούς στρατηγικής, στο πλαίσιο των διασυνοριακών προγραμμάτων που είναι μέρος της συνολικής στρατηγικής για τη νέα προγραμματική περίοδο και εστιάζει σε απτά και αξιοποιήσιμα αποτελέσματα. Βάση του σχεδιασμού και της διαχείρισης θα πρέπει να είναι η σαφής στόχευση, η ακριβής παρακολούθηση και η ανάπτυξη συνεργιών μεταξύ των βασικών δρώντων που θα προωθήσει τις επιχειρηματικές ιδέες και θα βελτιώσει την καινοτομία.

Απο την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Καναβός υπογράμμισε τη σημασία της προσφοράς τεχνογνωσίας από την ελληνική στην αλβανική πλευρά μέσα από τις βέλτιστες πρακτικές, αλλά και την αξιολόγηση των λαθών, ενώ επισήμανε ότι η Ελλάδα μπορεί να διευκολύνει την Αλβανία παρέχοντας στήριξη τόσο σε θέματα υποδομών, όσο και σε θέματα διαδικασιών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.