Ερώτηση του Βουλευτή Κοζάνης Χάρη Κάτανα με θέμα τις μεγάλες ελλείψεις τακτικού προσωπικού στη Δ.Ε.Η Α.ΕΠΡΟΣ :  ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Θέμα: Μεγάλες ελλείψεις τακτικού προσωπικού στη Δ.Ε.Η Α.Ε

Κύριε Υπουργέ,

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε τακτικό προσωπικό στη Δ.Ε.Η και πιο συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Πωλήσεων όπως φαίνεται και στο σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε  ο Πανελλαδικός Σύλλογος Υπαλλήλων ΔΕΗ (ΠΑ.Σ.ΥΠ/ΔΕΗ).

Πιο συγκεκριμένα ο ΠΑ.Σ.ΥΠ/ΔΕΗ  αναφέρει ότι η έλλειψη  τακτικού προσωπικού στη Διεύθυνση Πωλήσεων ξεπερνά αυτή τη στιγμή το 15%. Χαρακτηριστικά αναφέρει περιπτώσεις καταστημάτων, τα οποία λειτουργούν με λιγότερο από τρία άτομα  τακτικό προσωπικό, όπως είναι το κατάστημα της Κομοτηνής όπου με ένα μόνο άτομο καλείται να εξυπηρετήσει τους δεκάδες χιλιάδες πελάτες της επιχείρησης στο νομό Ροδόπης.

Επίσης οργανικές θέσεις προϊσταμένων καταστημάτων, παραμένουν κενές για μεγάλα χρονικά διαστήματα όπως για παράδειγμα στο Ναύπλιο, στον Πύργο, στον Αγ. Δημήτριο κ.α.

Ως αποτέλεσμα της έλλειψης προσωπικού είναι οι μεγάλες ουρές των καταναλωτών στα καταστήματα, αλλά και η μη βέλτιστη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πελάτες της επιχείρησης.

Η Δ.Ε.Η ως γνωστό δεν επιδοτείται από το Κράτος αλλά μόνη της εξασφαλίζει τα απαιτούμενα κεφάλαια λειτουργίας της, άρα είναι αναγκαίο όσο ποτέ να προχωρήσει στην κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με τακτικό προσωπικό και να οδηγήσει την επιχείρηση σε νέες βάσεις ανάπτυξης.
 
Ερωτάσθε:
1) Υπάρχει σχεδιασμός  της ΔΕΗ ΑΕ για την κάλυψη των προαναφερόμενων ελλείψεων σε προσωπικό;
2) Εάν ναι, σκοπεύει να προβεί άμεσα σε νέες προσλήψεις τακτικού προσωπικού για τα Καταστήματα Πωλήσεων,  οι οποίες θα καλύψουν τις απαιτούμενες ανάγκες;

Ο   ΕΡΩΤΩΝ  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΧΑΡΙΣΙΟΣ ΚΑΤΑΝΑΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.