Και ο Δήμος Εορδαίας συμμετέχει στο πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής



Ο Δήμος Εορδαίας , ως μέλος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής ή και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), καλεί, τους ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ να υποβάλλουν Αιτήσεις Υπαγωγής στο Πρόγραμμα, από Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015 έως και 05 Αυγούστου 2015.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 5 έτη και αφορά κυρίως ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με πολύ χαμηλό εισόδημα.

Συγκεκριμένα δυνητικά ωφελούμενοι είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα ή οικογένειες που έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση το έτος 2015 και πληρούν τα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια:

3.000 € ετησίως για μεμονωμένο άτομο
4.500 € ετησίως για το ζευγάρι, προσαυξημένο κατά 1500 € για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 900 € ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.

Για τις μονογονεϊκές οικογένειες το πρώτο ανήλικο μέλος, λογίζεται ως ενήλικας. Στο πραγματικό εισόδημα δεν λογίζονται οι αντικειμενικές δαπάνες και τεκμήρια διαβίωσης καθώς και η διατροφή, το επίδομα αναδοχής, το εξωιδρυματικό επίδομα καθώς και τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Όσοι δεν έχουν υποβάλλει την φορολογική δήλωση του 2015, δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Περισσότερες πληροφορίες για τα ακριβή κριτήρια επιλεξιμότητας στα σημεία εξυπηρέτησης των ωφελουμένων.

ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ:

Οι δυνητικά ωφελούμενοι δύνανται να υποβάλλουν (ηλεκτρονικά ) είτε ιδιωτικά, με χρήση των κωδικών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXIS) στην ιστοσελίδα https://www.idika.org.gr/teba/ την αίτησή τους υπαγωγής στο πρόγραμμα είτε στα γραφεία του Δήμου απευθυνόμενοι στο Δημοτικό Κατάστημα  στους πιστοποιημένους χρήστες του προγράμματος ως εξής:
Δ/νση: Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Εορδαίας
Αρμόδιοι πιστοποιημένοι χρήστες :
Μπαχτσεβάνη Αικατερίνη
Αμανατίδης Γρηγόριος
Συμεωνίδης Μάριος
• Ημέρες: ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Ώρες : 08:00-15:00)
Τηλέφωνο: 246 3 350104
 Ε-mail: pronoia@ptolemaida.gr
Υπεύθυνη του Προγράμματος : Ιτσκου Κατερίνα , Αυτοτελές Τμήμα Προγραμματισμού Οργάνωσης &Πληροφορικής Δήμου Εορδαίας (Δημοτικό Κατάστημα , 1ος όροφος , Γραφείο 11, Τηλέφ.: 2463 350105  , Ηλεκτρονική Διεύθυνση : pro@ptolemaida.gr )
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Α.Φ.Μ.
Α.Μ.Κ.Α.
Αστυνομική ταυτότητα
Ε1 και Ε9 του  2015 (οικονομικό έτος 2014)
Κωδικός TAXIS
Πρόκειται για μία κοινωνική δράση που δρομολογείται από το Δήμο μας και στοχεύει στις ευαίσθητες και αδύναμες κοινωνικές ομάδες που στο δύσκολο περιβάλλον που διαβιούμε έχουν ανάγκη βοήθειας .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.