Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή σε Απόρους» στο Δήμο ΒοΐουΟ Δήμος Βοΐου, ως μέλος  της Κοινωνικής Σύμπραξης για την υλοποίηση  του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής ή και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), καλεί, τους ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ  να υποβάλλουν Αιτήσεις Υπαγωγής στο  Πρόγραμμα, από 15 Ιουλίου 2015 έως και 05 Αυγούστου 2015.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια  5 χρόνων και αφορά κυρίως ανέργους, άστεγους και ανθρώπους με πολύ χαμηλό εισόδημα.

Συγκεκριμένα δυνητικά ωφελούμενοι είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα ή οικογένειες που έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση το 2015  και πληρούν τα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια:
3.000 €ετησίως για μεμονωμένο άτομο
4.500 €ετησίως για το ζευγάρι, προσαυξημένο κατά 1500 € για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 900 € ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.

Για τις μονογονεϊκές οικογένειες το πρώτο ανήλικο μέλος, λογίζεται ως ενήλικας. Στο πραγματικό εισόδημα δεν λογίζονται η διατροφή, το επίδομα αναδοχής, το εξωιδρυματικό επίδομα καθώς και τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τα ακριβή κριτήρια επιλεξιμότητας στα σημεία εξυπηρέτησης των ωφελουμένων.

Τρόπος Υποβολής Αιτήσεων:

Η Αίτηση των δυνητικά ωφελουμένων υποβάλλεται ηλεκτρονικά:
είτε ιδιωτικά, με χρήση των κωδικών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXIS)
είτε μέσω των Εταίρων της Κοινωνικής Σύμπραξης – Δήμος Βοΐου (Γκαραγκούνης Βασίλειος τηλ. 2465350100).
Η Αίτηση θα είναι προσβάσιμη από ηλεκτρονική εφαρμογή προσαρτημένη στην ιστοσελίδα https://www.idika.org.gr/teba/ και επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν. 1599/1986.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1. ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ  ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ (ΣΥΖΥΓΟΥ, ΤΕΚΝΩΝ ΚΛΠ)
2. ΑΜΚΑ  ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ (ΣΥΖΥΓΟΥ, ΤΕΚΝΩΝ ΚΛΠ)
3. ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ 2015 ΚΑΙ ΑΦΜ ΤΕΚΝΩΝ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ
4. ΑΞΙΑ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ   (ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΕΝΦΙΑ )

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.