Αναβολή του 5ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης λόγω δημοψηφίσματοςΑναβάλλεται το 5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοζάνης που ήταν προγραμματισμένο για 3, 4, 5 Ιουλίου. Ο λόγος προφανής, η διενέργεια του δημοψηφίσματος, κορυφαίας δημοκρατικής εκδήλωσης της λαϊκής έκφρασης.

Εκείνο που δεν αναβάλλεται όμως είναι τα μηνύματά του φεστιβάλ, κόντρα στον ρατσισμό και στον κοινωνικό αποκλεισμό, κόντρα στην ξενοφοβία και στην κάθε είδους καταστολή, κόντρα στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας και στο φόβο. Όλα αυτά τα μηνύματα, δηλαδή, που εκφράζουν και ορίζουν, την αξιοπρέπεια στη ζωή μας, την άρνηση στην αλλοτρίωση και στην αποξένωση, τη μη μεταβίβαση αναφαίρετων δικαιωμάτων μας. Εν τέλει, την αλληλεγγύη, την αντίσταση και την ελευθερία μας.

Σημείωση: κι επειδή αναβολή δεν σημαίνει ακύρωση, αλλά πείσμα κι ακόμη περισσότερη όρεξη για δουλειά, πιστεύουμε πως στις αρχές  Σεπτέμβρη, ο…θεσμός (που έχει γίνει πια το Φεστιβάλ) με την ακούραστη και γεμάτη κέφι συμμετοχή των εθελοντών του, θα πραγματοποιηθεί ακόμη πιο δημιουργικά, συμμετοχικά κι οργανωμένα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.