Αλέξης Τσίπρας: «Αν θέλουν ένα Πρωθυπουργό ταπεινωμένο και εξευτελισμένο δεν είμαι εγώ»



Συνέντευξη, παραχώρησε ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, το βράδυ της Δευτέρας 29 Ιουνίου στην ΕΡΤ, με αφορμή το διάγγελμα το οποίο εξέδωσε για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Ιδιαίτερα καθυσηχαστικός, αλλά και αισιόδοξος ήταν ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνεντεύξης.

Τα σημεία στα οποία εστιάστηκε η συνέντευξη του Πρωθυπουργού, ήταν τα αναμενόμενα που πλανώνονται τις τελευταίες ημέρες και έχουν βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Για την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια της χώρας μας έκανε λόγο, εμμένοντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων, αν έχουν παρεκλίνει από τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, χαρακτηριστικά είπε : “Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έχει ήδη εφαρμοστεί, δεν είπαμε άλλα και κάναμε άλλα, μιλήσαμε για σκληρή διαπραγμάτευση και αυτό κάνουμε”.

Όχι στην πληρωμή της δόσης του ΔΝΤ(αύριο), είπε ο Πρωθυπουργός: “Ας μας δώσουν μία βιώσιμη συμφωνία και θα πληρώσουμε. Δεν μπορεί να είναι μονά-ζυγά δικά τους.”

Ο Αλέξης Τσίπρας, είπε ότι η Ελληνική πλευρά, δεν αποχώρησε από τη συμφωνία, είναι ανοιχτή στις διαπραγματεύσεις : ” Αν έρθει μία βιώσιμη συμφωνία, θα την κάνουμε δεκτή ακόμα και στο κ 5″ .

Ακόμη αναφέρθηκε στο τελεσίγραφο με υφεσιακά μέτρα που δέχτηκαν, στη συνέχεια εξέφρασε πώς ομολογουμένως, περίμενε άλλη στάση από τους Ευρωπαίους Εταίρους.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το “ναι” του δημοψηφίσματος, αν δλδ ο λαός αποφανθεί, ότι θέλει τη συμφωνία, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε : “Δεν είμαστε παντός καιρού, θα σεβαστώ την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού και θα δρομολογήσω τις εξελίξεις, όπως ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους.”.

Ανοικτός σε debate με πολιτικούς αρχηγούς, δήλωσε, καθώς και ανοικτός σε οπoιαδήποτε επικοινωνία και ενημέρωση, θελήσει να έχει πολιτικός αρχηγός : “Tο τηλέφωνό μου, είναι 24ώρες το 24ωρο, ανοιχτό για οποιονδήποτε θέλει να ενημερωθεί, βέβαια ο κ.Σαμαράς, προτίμησε να στείλει την κ.Ντόρα Μπακογιάννη για ενημέρωση”.

Εντός της Ευρωζώνης, η Ελλάδα είπε ο Αλέξης Τσίπρας : ” H Ελλάδα, είναι η καρδιά της Ευρώπης και κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό.”

Τέλος, αναφέρθηκε στο κλείσιμο των τραπεζών κα κάλεσε τον κόσμο για ψυχραιμία και αισιοδοξία.

“Μας κλείσανε τις τράπεζες για να μην πάμε στις κάλπες, αλλά θα το αντιμετωπίσουμε, αν νικήσουμε τους φόβους θα νικήσουμε .

Μου έδωσαν ένα τελεσίγραφο 48 ωρών και τους το επέστρεψα με το λαό, ταπεινωμένοι πρωθυπουργοί, συνέχισε, υπάρχουν πολλοί που θα θελαν να γίνουν, δεν θα το κάνω όμως εγώ αυτό”.

«Δεν πιστεύω ότι θέλουν να μας πετάξουν έξω από το ευρώ και δεν θα το κάνουν», τονίζοντας ότι το κόστος ενός Grexit είναι μεγάλο.

Σε ερώτηση, σχετικά με το αν οι Έλληνες πουν «όχι» και αν υπάρχει plan b για την χώρα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ως επιλογή την έξοδο από το ευρώ, ωστόσο, τόνισε πως έχει την ευθύνη για την επιβίωση του ελληνικού λαού.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, φαινόταν ψύχαριαμος, αλλά και ευδιάθετος, μιας και “ελάφρυνε” το κλίμα της συνέντευξης με χιούμορ.

Τέλος, ανέφερε πώς ο κόσμος θα φτάσει στο δημοψήφισμα, παρά τους εκβιασμούς.

Επιμέλεια: Α.Ζ. για το kozaniLife.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.