Ραχήλ Μακρή: «Υφίστανται συμφωνίες υλοποίησης φαραωνικών έργων αποικιακού χαρακτήρα στην διαχείρισης απορριμμάτων της Δυτικής Μακεδονίας;»



Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την διαχείριση απορριμμάτων αναφέρεται: «Στα παρωχημένα σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ που υπόσχονται επενδύσεις και ανάπτυξη πάνω στα ερείπια της κοινωνίας και της φύσης ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαραθέτει την πρόταση για Βιώσιμη και δίκαιη οικονομικά και οικολογικά διαχείριση των απορριμμάτων».

Παρόλα αυτά στις 10­06­2015 υπογράφηκε η σύμβαση Σ.Δ.Ι.Τ μεταξύ της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ Α.Ε και της αναδόχου κοινοπραξίας «Ένωση Εταιρειών ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις Α.Ε. – ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε». Το αντικείμενο της Σύμπραξης αφορά την μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία υποδομών του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΣΔΑ) Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, από τον ανάδοχο του έργου για χρονικό διάστημα 27 ετών. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το πρόγραμμα “Jessica”.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης καταγγέλλει μεταξύ άλλων ότι: «…Αυτή η πράξη έρχεται να συνεχίσει τον χορό των συμφερόντων που έσυραν οι διεθνείς και εγχώριοι εργολάβοι τη μνημονιακή εποχή και να δημιουργήσει τετελεσμένα για τα επόμενα 30 περίπου χρόνια για την περιοχή μας, με παρωχημένες μεθόδους επεξεργασίας, που είναι επιβαρυντικές για το περιβάλλον και δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, παρά μόνο συσσωρεύουν κέρδη για τους ιδιώτες επενδυτές επιβαρύνοντας οικονομικά τους πολίτες της περιοχής μας…

Και
… Βαρύτατες είναι οι ευθύνες όσων συντάσσονται σήμερα με τα εργολαβικά συμφέροντα και μεγάλο το έλλειμμα της αυτοδιοίκησης που στερείται τόλμης και οράματος και αποδέχεται αποικιοκρατικού τύπου λογικές, παραδίδοντας στις επόμενες γενεές τα αποτελέσματα μιας καταστρεπτικής πολιτικής».

Προκειμένου να διερευνηθεί η συγκεκριμένη υπόθεση και να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι οι εμπλεκόμενοι η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Κοζάνης κατέθεσε την με αριθμ πρωτ. 3763-298/23/6/2015 Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.