Δήμος Κοζάνης: Καλούνται οι επαγγελματίες να προσκομίσουν δικαιολογητικά για έκδοση άδειας κατάληψης κοινόχρηστου χώρου



Ο Δήμος Κοζάνης καλεί τους επαγγελματίες να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας κατάληψης κοινόχρηστου χώρου από τις υπηρεσίες του Δήμου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου –Τμήμα Δημοτικών Προσόδων και Δημοτικής περιουσίας, για να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση, έχοντας μαζί αντίγραφο της άδειας λειτουργίας του καταστήματος.
     
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4257 (άρθρο 50, παράγραφος 2), «Σε περίπτωση αυθαίρετης χρήσης κοινόχρηστων χώρων, καταλογίζεται σε βάρος του υπόχρεου, εκτός από τα τέλη που του αναλογούν, και ισόποσο πρόστιμο, ανεξάρτητα από το διάστημα της αυθαίρετης χρήσης. Με όμοια απόφαση, επιβάλλεται πρόστιμο σε βάρος εκείνου που κάνει χρήση του χώρου του οποίου η παραχώρηση της χρήσης δεν έχει επιτραπεί, ίσο με το διπλάσιο του μεγαλύτερου κατά τετραγωνικό μέτρο ποσού που καθορίστηκε με απόφαση του οικείου συμβουλίου για τους χώρους για τους οποίους έχει επιτραπεί η παραχώρηση της χρήσης».
     
Υπενθυμίζεται ότι δύναται να γίνει ρύθμιση των οφειλών προς το Δήμο βάσει του Νόμου 4321 ΦΕΚ 32 Α/2015.
    
Επισημαίνεται, επίσης, προς ενημέρωση των πολιτών, ότι η Δημοτική αρχή, μετά από επικοινωνία που είχε με την αστυνομία, ζήτησε να πραγματοποιηθεί έλεγχος σχετικά με το θέμα των αδειών κατάληψης κοινόχρηστου χώρου και της αυθαίρετης χρήσης αυτού.
     
Πολιτική της Δημοτικής αρχής είναι η προστασία του Δημόσιου Κοινόχρηστου χώρου, η βελτίωση της εικόνας της πόλης και η διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.