Ο ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας για τη σύμπραξη της ΔΙΑΔΥΜΑ σε ΣΔΙΤΤο  Εθνικό Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων  που κατέθεσε προς διαβούλευση η  κυβέρνησή μας έχει τέσσερις  κύριες κατευθύνσεις.

 1. Την προστασία του περιβάλλοντος, των δημόσιων πόρων και αγαθών.

 2.Τη μείωση του κόστους   και την αύξηση των θέσεων εργασίας, κυρίως μέσω κοινωνικής οικονομίας.

 3.Την ευελιξία  των επί μέρους προγραμμάτων  και την προσαρμοστικότητα  μέσω συνεργειών και συνεργασιών.

 4. Την αξιολόγηση και το δημόσιο έλεγχο του όλου συστήματος και κατά περίπτωση.

 Η εσπευσμένη σύμπραξη της ΔΙΑΔΥΜΑ σε ΣΔΙΤ,  τις προηγούμενες μέρες, καταστρατηγεί και τις τέσσερις παραπάνω κατευθύνσεις και προσπαθεί να διαφύγει  τον έλεγχο νομίζοντας πως καταφέρνει να αυτοεξαιρεθεί παραγνωρίζοντας πως ο κοινωνικός έλεγχος είναι διαρκής.

Για να καταφέρει να πετύχει αυτή την αντιμεταρρύθμιση  στην επερχόμενη οικολογική και προοδευτική μεταρρύθμιση που προωθούμε, έκανε  ένα επιπλέον ατόπημα σε βάρος του τοπικού  και δημόσιου συμφέροντος.

 Υπέγραψε συμβόλαιο αγοραπωλησίας  της γης, ενώ την κατείχε ήδη  με χρησιδάνειο από τη ΔΕΗ,  παραβιάζοντας δυο ζωτικής σημασίας συμφωνίες στην περιοχή μας.

 Την πρώτη που λέει πως η αναγκαστικά  απαλλοτριωμένη γη είναι δημόσια μετά το πέρας της εξόρυξης και τη δεύτερη που λέει πως τίποτα δεν μπορεί να γίνει σε αυτήν, εάν δεν ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των εδαφών  και δεν εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, στην οποία, ουσιαστικά, πρέπει να επαναποδοθούν  μετά την αποκατάσταση.

Η εν λόγω σύμβαση επιφέρει, επίσης, στη ΔΙΑΔΥΜΑ ζημία αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, λόγω του ότι ανέλαβε να θάψει τα επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα μη διαθέτοντας  εκτός από τα χρήματα  ούτε  και την τεχνογνωσία.
 Προκύπτει έτσι από το πουθενά χώρος ταφής επικίνδυνων αποβλήτων, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή μελέτη όπως και η παραμικρή νομιμοποίηση.

 Έχουμε λοιπόν δυο επιχειρήσεις του δημόσιου χώρου ενάντια σε κάθε έννοια δημοσίου συμφέροντος.

 Αυτό το περιβαλλοντικό πραξικόπημα δε θα περάσει .

 Θα ανατραπεί από τους πολιτικούς αγώνες  της τοπικής κοινωνίας  και από την υπεύθυνη στάση της Κυβέρνησης Κοινωνικής Σωτηρίας.

 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.