Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από την ομάδα «Χ·αίρεται» στο πλαίσιο των Λασσανείων 2015 στην Κοζάνη



Η εκ Κοζάνης ορμώμενη θεατρική ομάδα «Χ·αίρεται», λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού της πόλης, παρουσιάζει για μία τελευταία φορά στην Κοζάνη την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή,  την Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 21:30, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο.

    Η παράσταση παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία σε διάφορες περιοχές της Δυτ. Μακεδονίας τον περασμένους δύο μήνες, ενώ τον Μάιο έδωσε δύο sold out παραστάσεις στο βιομηχανικό χώρο του εργοστασίου ΚΙΚΗΣ, στην Κοζάνη.

    Η «Αντιγόνη» επιλέχτηκε από τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης, για να δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα των Λασσανείων 2015, καθώς πρόκειται για μια διαφορετική από κάθε άποψη παράσταση: η κυκλική σκηνοθεσία ορίζει το σκηνικό χώρο και προσφέρει αμεσότητα στην απόδοση του κειμένου, κάνοντας το θεατή αναπόσπαστο κομμάτι της δράσης. Για αυτό το λόγο στο χώρο της σκηνής του Υπαίθριου Θεάτρου θα τοποθετηθούνε καθίσματα σε κυκλική διάταξη, έτσι ώστε η απόσταση που χωρίζει τους ηθοποιούς από τους θεατές να μειωθεί στο ελάχιστο, προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική – βιωματική σκηνική εμπειρία.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

    Η Αντιγόνη πιστή στο δίκαιο και τις ηθικές αξίες, επιχειρεί να θάψει το άταφο σώμα του αδερφού της Πολυνείκη, πηγαίνοντας κόντρα στους νόμους της πολιτείας. Η σύγκρουσή της με την εξουσία και τον νέο κυβερνήτη της Θήβας Κρέοντα είναι αναπόφευκτη και την οδηγεί στο θάνατο. Η ανατρεπτική ματιά στο ανέβασμα του έργου φέρνει τον λόγο του Σοφοκλή στο σήμερα, θυμίζοντάς μας πως τα νοήματά του είναι διαχρονικά και επίκαιρα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παράσταση ο λόγος του Σοφοκλή συναντά το ποίημα «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος» του Τ. Λειβαδίτη, το τραγούδι «Αερικό» του Θ. Παπακωσταντίνου, αλλά και  απόσπασμα χωρίου της Καινής Διαθήκης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Ηθοποιοί: Αργυρώ Κουρλίτη, Ολίνα Μανωλοπούλου, Στάθης Νατσιός, Στέλιος Χλιαράς

Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρία Καβαλιώτου
Επιμέλεια κίνησης: Αργυρώ Κουρλίτη
Μουσική: Παναγιώτης Δημόπουλος
Χειρισμός μουσικής: Κων/να Δινοβίτση
Οργάνωση παραγωγής: Πηνελόπη Κολοβού
Επιμέλεια αφίσας: Εύη Μιμίκου
Φωτογραφίες: Ευριπίδης Τσατσιάδης
Ειδικός συνεργάτης: Νίκος Χαλβατζής

Σκηνοθεσία – Επεξεργασία κειμένου: Στέλιος Χλιαράς

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

Για την καλύτερη προβολή της παράστασης έχει δημιουργηθεί ο ιστότοπος
antigoniproject.wordpress.com , στον οποίο μπορείτε να διαβάσετε δημοσιεύματα και κριτικές.

Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε την ομάδα στο facebook:
α) σελίδα Αντιγόνη project https://www.facebook.com/antigoniproject
β) σελίδα Χ•αίρεται ομάδα θεάτρου https://www.facebook.com/pages/Χ-αίρεται-ομάδα-θεάτρου/148183588621836?fref=ts

* Για περισσότερες πληροφορίες / κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 6948 605826.

** Σε περίπτωση κακοκαιρίας η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο ΚΙΚΗΣ, την ίδια μέρα και ώρα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.