Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της «Egnatia Expo 2015» στην Πτολεμαΐδα



Μεγάλες οι προσδοκίες που γεννήθηκαν από την “ΕGΝΑΤΙΑ ΕΧPO 2015 – 7η ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ”, μετά την απόλυτα επιτυχημένη πρώτη ημέρα.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, κ.κ. Θεόκλητου, με μεγάλη επισημότητα δίνοντας το στίγμα μίας μεγάλης περιφερειακής έκθεσης που ήρθε για να μείνει. Την τελετή παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους έμποροι, επιχειρηματίες, θεσμικοί παράγοντες εντός και εκτός περιοχής Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και επισκέπτες που τους τράβηξε το ενδιαφέρον αυτή καθ΄αυτή η διοργάνωση.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές της ΝΔ, Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης και Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θοδωρής Καρυπίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες Φώτης Κεχαγιάς, Αμαλία Κούσκουρα και Παναγιώτης Πλακεντάς, ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Κώστας Κυριακίδης, ο Παντελής Καραλευθέρης, μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ ΑΕ η οποία στηρίζει την έκθεση, και πλήθος ακόμα δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων από όλη την περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της τελετής έγινε σαφές από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ηλιόπουλο πως ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής είναι παρών, παρ’ όλες τις δυσκολίες που ανέκυψαν από την οικονομική κρίση, και θα συνεχίσει να στέκεται στα πόδια του. Σε ότι αφορά την έκθεση, έγινε σαφές πως η έκθεση ήρθε για να μείνει, και πως θα συνεχίσει να εξελίσσεται κινούμενη και μετακινούμενη στους δρόμους της ανάπτυξης και του εμπορίου, όπως αναφέρεται και στο σχετικό σλόγκαν της διοργάνωσης.

Πριν το πέρας της τελετής, βραβεύθηκαν για την προσφορά τους, τα μέλη της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας της χρονιάς του 2009, έτους της πρώτης διοργάνωσης της Εμπορικής Έκθεσης.

Επίσης, για τη συνολική προσφορά του στο χώρο του Εμπορίου, ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου ο Σοφοκλής Ασιανός, με πολυετή προσφορά τόσο στο Σύλλογο, αλλά με πανελλαδική συνδικαλιστική δράση, έχοντας για πολλά χρόνια σημαντικές θέσεις στα Κεντρικά Όργανα της ΕΣΕΕ.

Σε ότι αφορά τη λειτουργία της έκθεσης, οι εκθέτες δηλώνουν ικανοποιημένοι για την αρτιότητα της οργάνωσης, και οι εντυπώσεις των πρώτων επισκεπτών είναι θετικές.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή θα δοθεί στα πλαίσια της Έκθεσης, και στην Αίθουσα Αμφιθέατρο του Ξενοδοχείου Παντελίδης, η Μουσική Παράσταση «Θέλει διαρκώς η καρδιά να γλεντά», βασισμένη στην οπερέτα «Ο Βαπτιστικός» του Θ. Σακελλαρίδη, από τον  Σύνδεσμο Φίλων Μουσικής, το Ν.Π.Δ.Δ.-ΚΟΙ.Π.ΠΑ.Π. και την Κ.Ε.Δ.Ε.

Το λεωφορείο της έκθεσης συνεχίζει κανονικά τα δρομολόγιά του, και είναι στη διάθεση του κοινού για τη μετακίνησή του στο χώρο της έκθεσης.

Πληροφορίες για την έκθεση μπορούν να ζητούν οι ενδιαφερόμενοι από τον κ. Μποτονάκη Σοφοκλή (Τηλ. 6909909500) & στο γραφείο του Εμπορικού Συλλόγου (Τηλ. 24630-27265,  9:30πμ-1:30μμ), αλλά και στο site της έκθεσης, στη διεύθυνση http://www.egnatiaexpo.gr 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.