Βίντεο: Επίσκεψη του Υπ. Εθν. Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου στην Κοζάνη – Δείτε το ρεπορτάζ του kozaniLife.gr



Στο πλαίσιο της περιοδείας του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνου Καμμένου στην ευρύτερη περιοχή της Δυτ.Μακεδόνίας, το απόγευμα της Δευτέρας παρατέθηκε σνέντευξη τύπου στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε όπως είπε 24 φυλάκια, επανδρωμένα και μη, στο σύνολο των στρατιωτικών μονάδων της περιοχής. Έπειτα από μία σειρά συναντήσεων με Δημάρχους, Αντιπεριφερειάρχες, Εκκλησιαστικές Αρχές αλλά και με πολίτες, ο Υπουργος επισήμανε την ανάγκη για στελέχωση και επάνδρωση των ενόπλων δυνάμεων στις παραμεθόριες περιοχές, αλλά και σε χωριά με ελάχιστους κατοίκους.

Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δέχθηκαν αιτήματα διαμαρτυρίας Κυβερνητικών Βουλευτών, αλλά και σχετικές επιστολές, όπως αυτή, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Καστοριάς, για εγκατάλειψη των παραμεθόριων περιοχών.

Για νέα αναδιάρθρωση και σχεδιασμό των στρατιωτικών υπηρεσιών όλης της Ελλάδας, έκανε λόγο ο κ. Καμμένος, στην ενίσχυση του στρατού ξηράς για την περιοχή μας, καθώς και στην αναγκαιότητα της ύπαρξης κέντρων εκπαίδευσης στις παραμεθόριες περιοχές, αλλά και την επαναλειτουργία της Εθνοφυλακής, με σκοπό, να βοηθήσουν οι ένοπλες δυνάμεις στο αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων.

«Είναι πολύ φυσιολογικό, οι παραμεθόριες περιοχές να έχουν περισσότερα κέντρα εκπαίδευσης, απ’ότι η νότια Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο, ότι τα οπλά της Εθνοφυλακής πάρθηκαν, με το μνημόνιο, λες και ο Ελληνικός λαός, θα ήταν απειλή για τους Κυβερνώντες. Αυτή η κυβέρνηση, δεν απειλείται», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Για το άνοιγμα κάποιων από τα φυλάκια, που έχουν κλείσει, για την ενίσχυση αλλά και την επάνδρωσή τους, εποχιακά, έκανε λόγο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Δεν έχει να κάνει με το ότι η χώρα απειλείται, έχουμε καλές σχέσεις με τους γείτονές μας», συμπλήρωσε.

«Η κυβέρνηση, είναι παρούσα στην περιοχή, αυτά που υποσχεθήκαμε θα γίνουν», τόνισε αναφερόμενος στο ειδικό τιμολόγιο της Δ.Ε.Η. για την περιοχή. Επισήμανε ότι το θέμα έχει μεταφερθεί στον κ. Λαφαζάνη και έχει πάρει το δρόμο του.

Μετά το πέρας της συνέντευξης τύπου ο Υπουργός εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, συναντήθηκε με την Συντονιστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κοζάνης σε ξενοδοχείο της πόλης.

 

Α.Ζ. για το kozaniLife.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.