Δήμος Κοζάνης: Σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων κοινωνικής ένταξης σε τοπικό επίπεδο



Ο Δήμος Κοζάνης φιλοξενεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων κοινωνικής ένταξης σε τοπικό επίπεδο», το οποίο θα υλοποιηθεί από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Asante και καλεί ενδιαφερόμενους επαγγελματίες φορέων και μέλη της κοινωνίας των πολιτών που επιθυμούν να το παρακολουθήσουν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι διάρκειας 30 ωρών και θα υλοποιηθεί το διάστημα από 15 έως 18 Ιουνίου και ώρες από 09:00 π.μ. έως 02:00 μ.μ.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα γίνει παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού που δημιουργήθηκε από τον «Ενιαίο Οδηγό Διαμόρφωσης Τοπικής Πολιτικής για την Κοινωνική Ένταξη», ο οποίος έχει συνταχθεί από επιστημονική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι θεματικές ενότητες του εκπαιδευτικού προγράμματος εστιάζουν στις τοπικές ανάγκες για κοινωνική ένταξη και συγκεκριμένα αφορούν:

1.    Στοιχεία θεσμικής λειτουργίας των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών
2.    Μέθοδοι και τεχνικές ανίχνευσης Αναγκών Κοινωνικής Ένταξης (Στοιχεία της ανθρωποκοινωνιολογίας και της οικονομίας της μετανάστευσης, χαρακτηριστικά ενσωμάτωσης των μεταναστών)
3.    Διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και μηχανισμοί πρόσβασης σε αυτά
4.    Μεταναστευτική πολιτική στην Ευρώπη και στην Ελλάδα

Για δηλώσεις συμμετοχών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν, μέχρι την Παρασκευή 12 Ιουνίου, με το τηλέφωνο 2461351117, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή να στέλνουν email (με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, όπως: Ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) στο pronoia@kozanh.gr.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.