Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών Δημοτικού πραγματοποιήθηκε η ποδηλατική βόλτα από την Κοζάνη στον Άργιλο

Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών Δημοτικού πραγματοποιήθηκε η ποδηλατική βόλτα από την Κοζάνη στον Άργιλο που διοργάνωσε ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού & Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης με αφορμή την παγκόσμια  ημέρα περιβάλλοντος.

Οι μικροί ποδηλάτες αψήφησαν το ξαφνικό ψιλόβροχο και απόλαυσαν  την κυριακάτικη αυτή βόλτα με το ποδήλατο τους. Ακολουθώντας κατά γράμμα τις υποδείξεις των υπευθύνων της διοργάνωσης  κινήθηκαν με ασφάλεια κατά μήκος του γνωστού ποδηλατόδρομου, που ήταν πεντακάθαρος, διανύοντας μια απόσταση 13 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης μέχρι το δημοτικό διαμέρισμα του Αργίλου.

Στον αυλόγυρο της εκκλησίας του χωριού  οι μικροί φίλοι του ποδηλάτου πήραν μια βαθειά ανάσα απολαμβάνοντας συν τοις άλλοις και τα γλυκίσματα -προσφορά ζαχαροπλαστείων της πόλης Κοζάνης.

Ευχάριστη έκπληξη για όλους μας ήταν  η συμμετοχή στην ποδηλατική βόλτα του Παναγιώτη Χαιρόπουλου από την Καλαμιά Κοζάνης, ενός λάτρη και καθημερινού χρήστη του ποδηλάτου που δεν χάνει ευκαιρία συμμετοχής  σε ποδηλατικές πορείες. Αψηφώντας τη βροχή,  ήρθε με το ποδήλατο του από την Καλαμιά και ακολούθησε όλη τη διαδρομή.

Για τη σημαντικότατη βοήθειά τους στην ασφαλή μετακίνηση των μικρών μαθητών σε όλη την ποδηλατοδρομία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Τροχαία Κοζάνης και προσωπικά τον Διοικητής της, κ. Διόγκαρη, το ΕΚΑΒ, την ΕΡΑΔΥΜ,  τον γιατρό Θανάση Μανακίτσα για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους και τα ζαχαροπλαστεία ΑΜΟΡΙΝΟ και ΓΑΡΔΕΝΙΑ για την προσφορά γλυκισμάτων στους  μικρούς φίλους του ποδηλάτου.

Ο ΟΑΠΝ έχοντας ως στόχους την ευαισθητοποίηση και την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών που κάνουν χρήση των ήπιων  μέσων κυκλοφορίας (ποδήλατο κλπ) τόσο στην πόλη όσο και στην εξοχή, θα οργανώσει πολύ σύντομα, σε συνεργασία με την Τροχαία Κοζάνης ποδηλατική συνάντηση στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής της ΖΕΠ με στόχο την ενημέρωση των μαθητών γύρω από τους  κανόνες οδικής ασφάλειας. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.