Πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη ο Εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»



Χθες 07 Ιουνίου 2015, Κυριακή των Αγίων Πάντων, γιορτάστηκε  η «Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης, όπου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία , αναπέμφθηκε «Δέηση Υπέρ Αποστράτων Αστυνομικών» και αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν Θρησκευτικές, Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του τόπου, εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε., τα Δ.Σ. των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., εκπρόσωποι του επιστημονικού – επαγγελματικού κόσμου καθώς και απόστρατοι Αστυνομικοί.

Μήνυμα κ. Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Ταξιάρχου Χρήστου Δημοσθένη

«Την ημέρα μνήμης των Αγίων Πάντων, τιμούμε τους Αποστράτους της Ελληνικής Αστυνομίας, τους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι συμβολίζουν διαχρονικά την προσφορά και το παράδειγμα. Τιμούμε αυτούς που βρίσκονται κοντά μας και είναι το ζωντανό παράδειγμα για τα στελέχη που βρίσκονται σε ενέργεια για την Ελληνική Αστυνομία αλλά και εκείνους που δεν είναι πια κοντά μας. Τιμούμε όμως κυρίως και εκείνους που διαχρονικά θυσιάστηκαν στο καθήκον για την πατρίδα, για την κοινωνία, για τον λαό μας.

Τα υψηλά ιδανικά που διακρίνουν το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας μεταλαμπαδεύονται από γενιά σε γενιά αστυνομικών, διατηρώντας στερεή και ακέραιη την αλυσίδα της παράδοσης. Στη διαδικασία αυτή οι απόστρατοι μας έχουν ενεργή συμμετοχή, προσφέροντας σημαντικά στις νεότερες γενιές με τη συμπυκνωμένη γνώση και εμπειρία που διαθέτουν.
    
Εμείς οι αστυνομικοί καταβάλλουμε καθημερινά σκληρή και συστηματική προσπάθεια για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.
    
Σ΄ αυτή την προσπάθεια ουσιαστικοί συμπαραστάτες είναι και οι Απόστρατοι Αστυνομικοί, που με τις γνώσεις και την εμπειρία τους μέσα από την πολυετή πορεία τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι αρωγοί και συμμέτοχοι στην επίτευξη των στόχων μας. Ο ρόλος τους είναι καθοριστικός. Γνωρίζουν την πραγματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και ταυτόχρονα ζουν μέσα στην κοινωνία, έχοντας με τον τρόπο αυτό, τη δυνατότητα να μεταφέρουν αμφίδρομα μηνύματα συνδράμοντας έτσι ουσιαστικά στην καλύτερη επιτέλεση της αποστολής της Ελληνικής Αστυνομίας.
    
Η Ελληνική Αστυνομία είναι περήφανη, για όλους εκείνους που υπηρέτησαν, τις αρχές και τις αξίες του Σώματος. Κι αυτό κρατάμε ως παρακαταθήκη.»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.