Η παράσταση Betelgez στην Αίθουσα Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης



Η παράσταση Betelgez παρουσιάζεται τη Δευτέρα 1 και την Τρίτη 2 Ιουνίου στις 21.00 στην Αίθουσα Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Μέρες Θεάτρου”.

«Ο αστέρας Betelgez αναμένεται να εκραγεί ως supernova… Ένας δεύτερος ήλιος θ’ ανατείλει στον ουρανό της Γης. Η λαµπρότητα της έκρηξης θα είναι τόσο έντονη, ώστε θα φαίνεται στον ουρανό για περίπου δεκαπέντε µέρες.»

Πεθαίνουμε πολλές φορές κατά τη διάρκεια μιας ζωής, τα κύτταρα ανανεώνονται, το σώμα αλλάζει όλο του το υλικό, το παρόν της εμπειρίας γεννάει καινούριους εαυτούς, για να υπερασπίζονται άθελά τους την ιδέα του σταθερού «εγώ». Και είμαστε αθάνατοι. Από ένα υλικό πού φτιάχτηκε στην αρχή του χρόνου και θα υπάρχει μέχρι το τέλος του χρόνου, αν υπάρχει τέλος.

Ο χορός συναντά το τσίρκο και την περφόρμανς σε μια συναρπαστική παράσταση με πρωταγωνιστή το ανθρώπινο σώμα.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Ομάδα «κι ομΩς κινείται»

Σκηνοθεσία-χορογραφία: κι όμΩς κινείται

Μουσική σύνθεση: Κλέων Αντωνίου

Σκηνικός χώρος: κι ομΩς κινείται

Φωτισμοί-βίντεο: Μαρία Αθανασοπούλου

Κοστούμια: Αγγελική Μάνεση, Φανή Μουζάκη

Κατασκευές: Δημήτρης Λαζούλος

Ερμηνεύουν: Αναστάσης Καραχανίδης, Ερμής Μαλκότσης, Αντιγόνη Λινάρδου, Άρης Παπαδόπουλος, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Χριστίνα Σουγιουλτζή

 

H ΟΜΑΔΑ «κι Όμως κινείται»

H ομάδα «κι Όμως κινείται» είναι μια ομάδα σύνθετων σωματικών παραστάσεων,  όπου συναντιούνται ο χορός με το τσίρκο και την performance. Μέσα στη δομή μιας ενιαίας και ολοκληρωμένης παράστασης, βασισμένης στη σωματική δράση και  έκφραση των ερμηνευτών αφομοιώνονται τεχνικές του τσίρκο σε ό,τι αφορά τη δημιουργία και αξιοποίηση του τρισδιάστατου χώρου και το εκφραστικό φάσμα των ερμηνευτών, καθώς και την επικοινωνιακή ιδιαιτερότητα της performance.

Στόχος είναι η στοιχειοθέτηση ενός προσωπικού λεξιλογίου με την ενσωμάτωση της ιδιαίτερης ταυτότητας του κάθε ερμηνευτή, όχι σαν μια παράταξη δεξιοτήτων αλλά με τη μορφή μιας ομαδικής διαδικασίας διαμόρφωσης, σε σχέση με τις αισθητικές αποφάσεις για την εκάστοτε έρευνα.

Η ομάδα ιδρύεται το 2003 από τη χορεύτρια Χριστίνα Σουγιουλτζή και τον καλλιτέχνη του τσίρκο Bentancor Camilo και μέχρι το 2009 παρουσίαζε δουλειές στον «Κρατήρα», ένα παλιό συνεργείο αυτοκινήτων, το οποίο σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες μεταμορφωνόταν σε αίθουσα σύγχρονου ή παραδοσιακού χορού, ακροβατικών, θεατρική σκηνή, μπερντέ για καραγκιόζη, χώρο συναυλιών ή προβολών, ανάλογα με την περίσταση. Εκεί παρουσιάστηκαν: ARRIBA, (2003), Το ψέμα του Νεύτωνα (2005),  InfeRno (2006) και παραδίδει μαθήματα του προσωπικού της λεξιλογίου. Από το 2009 φιλοξενείται στο ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, όπου ανεβάζει την παράσταση Purgatorio σε συνεργασία με το μουσικό συγκρότημα Χαϊνηδες. Το Betelgez είναι η τελευταία παραγωγή της ομάδας.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τοποθεσία: «Αίθουσα Τέχνης», Πάρκο Αγίου Δημητρίου, Κοζάνη

Ημερομηνία: Δευτέρα 1 και Τρίτη 2 Ιουνίου 2015
Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 7€, ομαδικό εισιτήριο 5€ (ισχύει για ομάδες άνω των 10 ατόμων)

Ελεύθερη είσοδος:
Α. μέλη συλλόγων Ατόμων με αναπηρία
Β. ειδικά σχολεία, εργαστήρια και κέντρα αποκατάστασης
Γ. μέλη των Κ.Α.Π.Η.
Δ. άνεργοι

Προπώληση: «Αίθουσα Τέχνης» και στα γραφεία του
φεστιβάλ στο κέντρο της πόλης (πεζόδομος Ειρήνης και Μουράτη).

Τα γραφεία του φεστιβάλ είναι ανοιχτά  τις εξής ώρες: 10:30 -14:30 και 18:00-22:00.

Πληροφορίες: Τηλ.: 24610 24062 ,http://dipethekozanis.gr

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.