Στο σημείο «μηδέν» οι ενέργειες για παροχή ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στα Καμβούνια



Κατά την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση του θέματος για την παροχή ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στην ευρύτερη περιοχή των Καμβουνίων, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού την Τετάρτη 27.5.2015, διαπιστώθηκε ότι οι μέχρι σήμερα ενέργειες της δημοτικής αρχής στην κατεύθυνση αυτή είναι ανύπαρκτες.

Είναι γνωστό ότι στον αρχικό σχεδιασμό της Digea είχε προβλεφτεί ότι την περιοχή θα κάλυπτε ο πομπός της Βουνάσσας. Κατά πληροφορίες, λόγω παρεμβολών σε παρακείμενες κεραίες του ΟΤΕ, τοποθετήθηκε πομπός πολύ μικρότερης ισχύος, με συνέπεια το σήμα στα Καμβούνια να φτάνει πολύ εξασθενημένο και κατά συνέπεια η λήψη να είναι προβληματική (3-4 κανάλια με “παράσιτα”) έως αδύνατη. Η επαναφορά του αναλογικού σήματος (γιατί και αυτό ήταν εκτός λειτουργίας για 15 ημέρες), καθησύχασε λιγάκι τα πράγματα, αλλά δεν παύει να είναι μια ενδιάμεση και προσωρινή λύση (άλλωστε και εκεί λειτουργούν 2-3 κανάλια με προβλήματα).

Επανερχόμενοι στο κυρίως θέμα, θα προτείναμε στη δημοτική αρχή να προχωρήσει στην αυτονόητη ενέργεια που είναι το επίσημο γραπτό τεκμηριωμένο αίτημα προς τη Digea για εγκατάσταση νέου πομπού ψηφιακού σήματος στην περιοχή (να συμπεριληφθεί στο συμπληρωματικό σχεδιασμό της Digea για επιπλέον 40 ενδιάμεσους πομπούς, με  προτεινόμενη θέση στον Αηλιά Μικροβάλτου ή σε όποιο σημείο εξυπηρετεί καλύτερα τη λήψη τα χωριά της περιοχής).

Παρότι το ψηφιακό σήμα υποτίθεται ότι έχει έλθει στη ζωή μας από 6μήνου και πλέον, για τα Καμβούνια δεν έχει επίσημα διατυπωθεί καν σαν αίτημα. Μικρόβαλτο, Τρανόβαλτο, Λιβαδερό, Τριγωνικό, Ελάτη, Φρούριο, Μεταξάς αναζητούν μάταια -και ξοδεύοντας χρήματα- τη λήψη αντανακλώμενου σήματος  για να «πιάσουν» 3-4 κανάλια. Η ειρωνεία για τους κατοίκους του Μεταξά είναι ότι ενώ πάνω από τις κεραίες των σπιτιών τους βρίσκεται το σύνολο των κεραιών-αναμεταδοτών όλων των συστημάτων (Digea, τηλεοπτικοί σταθμοί, ΟΤΕ κ.α.) του νομού, το χωριό δεν έχει ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα! Κάτι που φαίνεται να οδηγεί εκ των πραγμάτων στην πραγματοποίηση της απειλής του προέδρου του Μεταξά Γιάννη Μπλαχάβα, για «κατέβασμα» όλων των διακοπτών των προαναφερομένων συστημάτων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του χωριού, σαν ένα επιπλέον βήμα δημοσιοποίησης του προβλήματος (αυτό ας ληφθεί υπόψη στο αίτημα από πλευράς του δήμου), ώστε επιτέλους να δοθεί λύση!

Γ.Μ./mikrovalto.gr  

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.