Κρούσμα βίας στο Μποδοσάκειο: Ωρυόμενος πατέρας ξήλωσε τον ορό από το χέρι του μωρού του και τραυμάτισε την παιδίατρο



Νέο κρούσμα βίας απέναντι σε γιατρό εν ώρα εργασίας, σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, αυτή τη φορά στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, και συγκεκριμένα στην Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου.

Θύμα της απρόκλητης επίθεσης είναι η μία από τους δύο παιδιάτρους που στελεχώνουν το Παιδιατρικό τμήμα του Μποδοσάκειου, η κα Στέλλα Φουντούλη, η οποία δέχθηκε την αναίτια οργή και ύβρεις από τον πατέρα ενός μωρού 8 μηνών από το Αντίγονο Φλώρινας, που νοσηλευόταν με βρογχιολίτιδα στην Παιδιατρική, επειδή χρειάστηκε να βάλει κι άλλα παιδάκια που έχρηζαν νοσηλείας στον θάλαμο που νοσηλευόταν το παιδάκι.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 11.30 το βράδυ της Πέμπτης στην Παιδιατρική κλινική, όταν άρχισαν να στρώνονται κρεβάτια στον τετράκλινο θάλαμο που νοσηλευόταν το παιδάκι για την εισαγωγή τριών ακόμη παιδιών. Η μητέρα του παιδιού διαμαρτυρήθηκε, επειδή χρησιμοποιούσε το ένα κρεβάτι για να ξεκουράζεται η ίδια και δήλωσε ότι θα φωνάξει τον σύζυγό της «που είναι και οξύθυμος!»

Πράγματι, κάλεσε τον άντρα της, ο οποίος κατέφθασε ωρυόμενος και άρχισε να βρίζει και να απειλεί την παιδίατρο επειδή δεν θα έμενε κρεβάτι για να ξεκουράζεται η σύζυγός του. Απαιτούσε επίμονα να βολέψουν τα παιδιά που έπρεπε να εισαχθούν για νοσηλεία σε άλλους θαλάμους- που ήταν όλοι γεμάτοι- και απειλούσε λέγοντας «θα δείτε τι έχετε να πάθετε αύριο», «θα σας κανονίσω…».

Με δική του ευθύνη μάλιστα πήρε το παιδί του από την κλινική που νοσηλευόταν, χωρίς να δίνει σημασία στη γιατρό που του έλεγε ότι δεν μπορεί να πάρει το παιδί διότι έχει πυρετό και δύσπνοια. Στην προσπάθειά του μάλιστα να πάρει το παιδί τράβηξε και ξήλωσε τον ορό από το χεράκι του μωρού, καθώς δεν άφηνε κανέναν να το αγγίξει και με το που πλησίασε η γιατρός για να βοηθήσει ο πατέρας όρμηξε σε εκείνη και στην προσπάθειά του να την απωθήσει τής έστρεψε το χέρι προξενώντας της διάστρεμμα.

Αμέσως ενημερώθηκε η ασφάλεια (σεκιούριτι) και η διοίκηση του νοσοκομείου (τηλεφωνικά) και κλήθηκε η αστυνομία, ενώ η γιατρός πήγε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου όπου διαπιστώθηκε η κακοποίηση του χεριού της και καταγράφηκε στο βιβλίο συμβάντων.

Μιλώντας στον «Π» η κα Φουντούλη, εξέφρασε τη διαμαρτυρία της για το συμβάν αυτό, την ώρα μάλιστα που η θέση της είναι στο Κέντρο Υγείας Σερβίων όπου και κατοικεί. «Δεν είναι δυνατόν να πηγαινοέρχομαι κάθε μέρα στα Σέρβια, να κάνω 11 και 12 εφημερίες τον μήνα, να γυρίζω κατάκοπη στο σπίτι μου κάνοντας κάθε μέρα 60 χιλιόμετρα για να πάω σπίτι μου και να υφίσταμαι και τέτοιου είδους επιθέσεις.» Εξέφρασε μάλιστα το παράπονό της για το γεγονός ότι «είμαστε απροστάτευτοι οι γιατροί στον κάθε οξύθυμο συνοδό ασθενή επειδή δεν μπορούμε να ικανοποιούμε την κάθε παράλογη απαίτησή του. Δεν μπορεί να γινόμαστε ράκη από 2 και 3 συνεχόμενες εφημερίες και να δεχόμαστε πίεση και από όσους προσέρχονται στην κλινική.»

Η κα Φουντούλη ζητά από τη διοίκηση του νοσοκομείου να καταθέσει άμεσα μήνυση για το περιστατικό στην αστυνομία, χωρίς να απεμπολεί η ίδια το δικαίωμά της για υποβολή μήνυσης εναντίον του οξύθυμου πατέρα που τής επιτέθηκε.

Το περιστατικό καταγγέλλει και ο διευθυντής της Παιδιατρικής του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, Δημήτρης Κυφωνίδης, ο οποίος ζητά επίσης από τη διοίκηση του νοσοκομείου να καταθέσει, ως οφείλει, μήνυση εναντίον του δράστη, όπως είχε γίνει και στην περίπτωση επίθεσης που δέχθηκε μια Αφρικανή γιατρός στα Επείγοντα του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης τον περασμένο Φεβρουάριο, καθώς «μόνο εάν υπάρξει καταδίκη τέτοιων συμπεριφορών θα μπορούν οι γιατροί να εργάζονται με ασφάλεια και χωρίς φόβο.»

Με δήλωσή του στον «Π» ο αναπλ. διοικητής των νοσοκομείων Μποδοσάκειο Πτολεμαΐδας- Μαμάτσειο Κοζάνης, Νίκος Αντωνάκης, ανέφερε ότι «σε προφορική επικοινωνία που είχε ο πατέρας του παιδιού ζήτησε συγνώμη από τη διοίκηση και τους γιατρούς για το περιστατικό.» Επισήμανε πάντως ότι έχει δώσει εντολή στο νομικό σύμβουλο του νοσοκομείου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.