Στον χορό των ρίχτερ η Κοζάνη με 25 σεισμικές δονήσεις το τελευταίο 48ωρο!



Αρκετές σεισμικές δονήσεις, μικρής εντάσεως -25 στον αριθμό- σημειώθηκαν το τελευταίο 48ωρο στους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών. Ο μεγαλύτερος ήταν τα ξημερώματα του Σαββάτου εντάσεως 3,8 ρίχτερ, λίγο έξω από την Κοζάνη (κλικ εδώ). Ενώ ακολούθησαν άλλες τρεις σεισμικές δονήσεις 3,3 ρίχτερ, 2,7 ρίχτερ και 3 ρίχτερ τις τελευταίες ώρες στην γύρω περιοχή του Μπούρινου.

Να υπενθυμίσουμε πως το kozaniLife.gr επικοινώνησε με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών από την αρχή της σεισμικής «έξαρσης» που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην περιοχή μας, όπου και μας δήλωσαν:

«Μιλάμε για μια μικρής τάξεως σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στην περιοχή, η οποία δεν φαίνεται να είναι ανησυχητική, υπό την έννοια όμως των χαμηλών μεγεθών. Σύμφωνα με την όλη δραστηριότητα της περιοχής σας, θεωρούμε φυσιολογική την σεισμική αυτή ακολουθία. Σε όλη την Ελλάδα παρατηρούνται παρόμοια φαινόμενα αυτή τη στιγμή. Εμείς θα είμαστε υπό στενή παρακολούθηση της περιοχής, όπως και όλου του Ελλαδικού χώρου φυσικά, όπου υπάρχει αυξημένη σεισμική δραστηριότητα».

Ν.Α. για το kozaniLife.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.