Σύσκεψη φορέων και προέδρων Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου για θέματα της ΔΕΗΤο βράδυ της Τρίτης 26 Μαΐου 2015, με πρωτοβουλία του προέδρου του Συλλόγου Ανέργων & Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου Τεντζογλίδη Ηλία, πραγματοποιήθηκε Σύσκεψη στον Άγιο Δημήτριο όπου συμμετείχαν : το προεδρείο του Συλλόγου Ανέργων, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου Πεχλιβανίδης Θεοχάρης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ρυακίου Τηλαβερίδης Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος του Ποντιακού – Μορφωτικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου Αραπίδης Δημήτριος, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης Κοκκινίδης Αλέξανδρος, εκπρόσωπος του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων – Κατασκευών & Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Κοζάνης, Νέοι, Μέλη του Συλλόγου και Κάτοικοι των δύο χωριών.
 
Στην Συνάντηση έγινε ενημέρωση για τις εξελίξεις των δικαστηρίων με την ΔΕΗ από τις Καταλήψεις του 2007 – 2008 με την παρουσία δικηγόρου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
 
Ενημέρωση έγινε και για τον ορισμό ημερομηνίας για την συνάντηση με τον Υπουργό  Παραγωγικής Ανασυγκρότησης – Περιβάλλοντος και Ενέργειας Λαφαζάνη Παναγιώτη.
 
Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν επίσης και για τις συναντήσεις που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ανέργων & Ανάπτυξης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Καρυπίδη Θεόδωρο και τον Δήμαρχο Κοζάνης Ιωαννίδη Λευτέρη και την στήριξη τους στα Δίκαια και Αυτονόητα Αιτήματα του Συλλόγου και των Κατοίκων.
 
Συζητήθηκαν οι εξελίξεις για την Μελέτη Βιωσιμότητας, την Επιδημιολογική Μελέτη και την Περιβαλλοντική Μελέτη στην περιοχή, όπου έχει αναλάβει να δρομολογήσει και ήδη προχωράει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Πρόνοιας & Κοινωνικής Συνοχής Γιαννακίδης Σταύρος με τους Αρμόδιους Φορείς (Υπουργείο Υγείας, Κέντρο Προστασίας Περιβάλλοντος, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας) και την συνεργασία της ΔΕΗ.
 
Συζητήθηκε η αντικατάσταση του Ταινιόδρομου Μεταφοράς Τέφρας (Α9) με Σωληνωτό Ταινιόδρομο και η Δενδροφύτευση Περιμετρικά του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και κατά μήκος των ταινιόδρομων μεταφοράς Τέφρα και Λιγνίτη.
 
Αποφασίστηκαν ενέργειες για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν και πρόκειται να εμφανιστούν με τα θέματα των Θέσεων Εργασίας (Αορίστου Χρόνου – Μειώσεις Θέσεων Εργασίας με 8μηνες Συμβάσεις) και τα Κριτήρια Προσλήψεων.

Αποφασίστηκαν Άμεσες Αντιδράσεις για τις προθέσεις του νέου Διευθυντή του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου με ενεργοποίηση όλων των Προέδρων και των Φορέων της Ενότητας Ελλησπόντου για κινητοποιήσεις των κατοίκων σύμφωνα με τις εξελίξεις.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.