Το Ποτάμι Δυτικής Μακεδονίας χαιρετίζει την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Το Ποτάμι – Δυτικής Μακεδονίας χαιρετίζει την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για το μεγάλο έργο της Πανεπιστημιούπολης, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015. Είναι προφανές πως η πραγματοποίηση του συγκεκριμένου έργου είναι ένα όραμα για την περιοχή, το οποίο φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά, ως εμπροσθοβαρές έργο της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 του νέου ΕΣΠΑ.

Είναι επίσης προφανές, πως το Πανεπιστήμιο μπορεί να λειτουργήσει ίσως ως ο κυριότερος μοχλός ανάπτυξης για την περιοχή μας, όπως εξάλλου συμβαίνει σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου, όπου τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα είναι άκρως συνδεδεμένα και απολύτως συνυφασμένα με την περιφερειακή ανάπτυξη της κάθε περιοχής.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας μπορεί να λειτουργήσει πολυεπίπεδα για την περιοχή σε κοινωνικό, πολιτιστικό, οικονομικό και αναπτυξιακό επίπεδο, αφού εκτός από αναπτυξιακό εργαλείο, παράγει γνώση προάγοντας τον πολιτισμό, δημιουργώντας παράλληλα το νέο, το καινούργιο μέσα από την επιστημονική έρευνα της ακαδημαϊκής κοινότητας. Τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα του έργου της Πανεπιστημιούπολης είναι πολλά, ένα από τα κυριότερα όμως είναι πως θα μπορέσει επιτέλους ο παραγωγικός ιστός της περιοχής μας να απαγκιστρωθεί από την κυριαρχία της ΔΕΗ, δίνοντας βάρος και σε άλλες εξίσου δυναμικές πρωτοβουλίες για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο στη Δυτική Μακεδονία. Ένα νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που θα αναδεικνύει τα συγκριτικά αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της περιφέρειας και θα ικανοποιεί τις ανάγκες της κοινωνίας μας, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους, με σεβασμό στο περιβάλλον και τα μέσα που διαθέτει η περιοχή.

Είναι το έργο που μπορεί να αλλάξει την πορεία της περιοχής μας (μιας περιοχής πλούσιας στην πνευματική και πολιτιστική παράδοση), είναι αυτή η επένδυση των 49,5 εκ Ευρώ, η οποία είναι η καλύτερη επένδυση για την Δυτική Μακεδονία αφού παρέχει στην περιοχή πολλαπλασιαστικά οφέλη.

Το Ποτάμι, το Κίνημα για τη δικαιοσύνη, την εργασία, την παιδεία χαιρετίζει την υπογραφή αυτής της προγραμματικής σύμβασης και δεσμεύεται να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις στην ομαλή ολοκλήρωση αυτού του έργου, που δίνει μια νέα πνοή και ένα νέο όραμα για το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.