Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ την Πέμπτη 28 Μαΐου στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης



Εργατοϋπάλληλοι, νέοι-νέες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, γυναίκες

Όσοι πίστεψαν ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή, μπορούν να δουν πιο καθαρά ότι τα πρώτα «έργα και ημέρες» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επαλήθευσαν τις προεκλογικές εκτιμήσεις του ΚΚΕ, πως την επόμενη των εκλογών, όποιος κι αν είναι στο τιμόνι της διακυβέρνησης, θα είναι εδώ η ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας, οι δεκάδες αντιλαϊκοί νόμοι, οι απαιτήσεις των μονοπωλίων.

Από τις πρώτες κιόλας μέρες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:

▶ Συμφώνησε στην παράταση της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου, με τους εταίρους στην ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, που περιλαμβάνει αυστηρή εποπτεία, δεσμεύσεις για νέα μέτρα, δημοσιονομική προσαρμογή και αξιολόγηση για την εκταμίευση των δόσεων.

▶ Συζητεί με τους εταίρους για τη συνέχιση της επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα, τη συνέχιση των ανατροπών στο ασφαλιστικό σύστημα και τα ταμεία, των ιδιωτικοποιήσεων και άλλων μεταρρυθμίσεων της λίστας Βαρουφάκη, σε βάρος των εργαζομένων.

▶ Δε δεσμεύεται ότι θα καταργήσει το σύνολο των αντεργατικών – αντιλαϊκών εφαρμοστικών νόμων, που ψηφίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζουν να ματώνουν το λαό.

▶ Ακόμη και τα ψίχουλα, που περιείχε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είτε αναστέλλονται, είτε υλοποιούνται με εκπτώσεις και καλούνται οι υπόλοιποι μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι και συνταξιούχοι να τα πληρώσουν. Τα μέτρα προς την ακραία φτώχεια δεν αρκούν ούτε για τη στοιχειώδη ανακούφιση όσων ζουν στην απόλυτη εξαθλίωση. Η ρύθμιση των οφειλών στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία αποσκοπεί να μαζευτούν περισσότερα χρήματα απ’ταχαράτσια της λαϊκής οικογένειας, την ίδια στιγμή που αναγορεύεται σε «πατριωτικό καθήκον» η πληρωμή φόρων ακόμα και από όσους δεν έχουν.

Οι ιδιωτικοποιήσεις, η συνέχιση της επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα, στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, η εξοικονόμηση κρατικών πόρων, που θα δοθούν για τη στήριξη των επενδύσεων, είναι μέτρα που ζητά το ίδιο το κεφάλαιο για να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του, για να υπάρχει επιστροφή στην καπιταλιστική ανάπτυξη.
Γι’ αυτό και ο λαός δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στο δίλημμα, αν θα χρεοκοπήσει με ευρώ ή δραχμή, με εσωτερική ή και εξωτερική υποτίμηση ή όποιο άλλο σενάριο ακούγεται.
Όσοι είχαν ελπίδες για έστω ότι κάτι θετικό μπορεί να γίνει δεν πρέπει να απογοητευτούν, να οπισθοχωρήσουν αλλά να αντιδράσουν οργανωμένα, μαζικά, αποφασιστικά.
Ότι κερδίσουμε, θα το καταφέρουμε με δυνατό ΚΚΕ, εργατικό κίνημα και ισχυρή λαϊκή συμμαχία και όχι με ψεύτικες προσδοκίες πως κάποια κυβέρνηση «εντός των αντιλαϊκών τειχών» θα βρεθεί να δώσει κάτι καλύτερο και το οποίο τελικά δεν έρχεται ποτέ.
Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να πρωτοστατεί για την οργάνωση της λαϊκής πάλης κι αντεπίθεσης, τη διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης, ανάκτησης των απωλειών, ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.