Συνάντηση του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Ελλησπόντου με τον νέο Διευθυντή του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

Συνάντηση με τον νέο Διευθυντή του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Παναγιώτη Τσανούλα είχε το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης και το ΣωματείοΕργατοϋπαλλήλων Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων – Κατασκευών & Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Κοζάνης.

Τα προεδρεία του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης και του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων – Κατασκευών & Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Κοζάνης ευχήθηκαν καλή Δύναμη στον νέο Διευθυντή του Σταθμού Παναγιώτη Τσανούλα και συζήτησαν για τα γνωστά θέματα που αφορούν την Περιοχή.

Ø  Εργασιακά Δικαιώματα
Ø  Ελλείψεις Προσωπικού
Ø  Προσλήψεις Προσωπικού Αορίστου Χρόνου
Ø  Καθυστέρηση Προκηρύξεων Διαγωνισμών με 8μηνη Σύμβαση
Ø  Ειδικότητες στις Συμβάσεις Έκτακτου Προσωπικού (8μηνα)
Ø  Προγραμματισμός Προσλήψεων Έκτακτου Προσωπικού (8μηνα) του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου για το έτος 2015 και 2016
Ø  Δενδροφύτευση Περιμετρικά του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και κατά μήκος των ταινιόδρομων μεταφοράς Τέφρα και Λιγνίτη.

Η πρόεδρος του Σωματείου Ιωάννα Ανδρεάδου έθεσε τα ερωτήματα που απασχολούν τους Εργαζόμενους με 8μηνη Σύμβαση.

Διευκρινήσεις πάνω στα θέματα εκτός από τον Διευθυντή του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου έδωσαν και ο Τομεάρχης Διοικητικού & Οικονομικού Ιακωβίδης Πέτρος και οΥποτομεάρχης Προσωπικού του Σταθμού Γιαννούλης Δημήτριος.

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων – Κατασκευών & Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Κοζάνης θα ενημερώσει για τις απαντήσεις και τις εξελίξεις για τα παραπάνω θέματα τα Μέλη του στις επόμενες ημέρες.

ü Για την Δενδροφύτευση Περιμετρικά του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και κατά μήκος των ταινιόδρομων
μεταφοράς Τέφρα και Λιγνίτη ο νέος Διευθυντής ενημέρωσε πως η διαδικασία προχωράει και σύντομα θα ξεκινήσει.

Το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή και αποτελεί ένα από τα βασικά Αιτήματα του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης, του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Κοζάνης και του Συλλόγου Ανέργων & Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου, για να πραγματοποιηθούν Δενδροφυτεύσεις σε όλους τους Σταθμούς και των Ταινιοδρόμων τους, όλης της ευρύτερης Περιοχής.

Ανάλογα με την καθυστέρηση της Έναρξης των Διαδικασιών για την Δενδροφύτευση θα υπάρξουν Παρεμβάσεις από όλους τους Φορείς για να πραγματοποιηθεί επιτέλους.

Επίσης ο νέος Διευθυντής ανέφερε πως θα προχωρήσει σε μειώσεις στις θέσεις των 8μήνων για το 2015 και το 2016 κάτι το οποίο βρίσκει εντελώς αντίθετους όλους τους Φορείς !!!

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης Αλέξανδρος Κοκκινίδης τόνισε πως οι θέσεις ειδικά για το έτος 2015 που αφορούν τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, είναι ήδη εγκεκριμένες από την ΔΕΗ και τα Αρμόδια Υπουργεία και θα πρέπει να Προκηρυχτούν κανονικά όπως ήδη έχουν συμφωνηθεί τόσο με την προηγούμενη Διεύθυνση του Σταθμού και τον Γενικό Διευθυντή Παραγωγής κύριο Κοπανάκη Ιωάννη αλλά και από τον νέο Διευθυντή όταν εκτελούσε χρέη Αναπληρωτή Διευθυντή του Σταθμού.

Ήδη το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης έχει προχωρήσει σε διάφορες ενέργειες και ενημερώσεις με την Συνεργασία των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων σε Θεσμικούς Φορείς, σε Συλλόγους και κατοίκους για το θέμα των μειώσεων στις Θέσεις Εργασίας και τις Ειδικότητες, για την περίπτωση της αθέτησης των Δεσμεύσεων της Προηγούμενης Διεύθυνσης και του Γενικού Διευθυντή Παραγωγής Κοπανάκη Ιωάννη από τον νέο Διευθυντή του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.

Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις και αντιδράσεις και εγγράφως με Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου και Επιστολές, αλλά και με μορφή συγκεντρώσεων και κινητοποιήσεων, έτσι ώστε να μην χαθεί ούτε μία Θέση Εργασίας από την Περιοχή τόσο για το Έτος 2015 (όπου ήδη υπάρχει Έγκριση και Δέσμευση για τις Θέσεις και τις Ειδικότητες), αλλά και όσον αφορά και για το 2016.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.