Συνάντηση εργασίας του Υφυπουργού Επικρατείας Τέρενς Κουίκ με τον Δήμαρχο Εορδαίας

Τον Υφυπουργό Επικρατείας Τέρενς Κουίκ υποδέχθηκε την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης , στο Δημοτικό Κατάστημα Εορδαίας , στο πλαίσιο της επίσκεψης του κυβερνητικού στελέχους στην Π.Ε. Κοζάνης.  
   
Ήταν μία άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση εργασίας κατά την οποία επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές η διάθεση και η ανάγκη συνεργασίας για τα ζωτικής σημασίας ζητήματα της Εορδαίας.  
   
Ο κ. Δήμαρχος επεσήμανε   στον Υπουργό την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την έγκαιρη κατασκευή της νέας  Μονάδας Πτολεμαίδα 5 , που αποτελεί έργο πνοής για τον τόπο, ενώ μετέφερε  το αίτημα για την άμεση επαναλειτουργία της Μονάδας 3 του ΑΗΣ  Πτολεμαΐδας, τονίζοντας τις δυσμενείς κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις στην περιοχή αλλά και στην λειτουργία της Τηλεθέρμανσης.    
   
Εκτός από τα ενεργειακά ζητήματα ο κ. Ζαμανίδης ενημέρωσε τον κ. Κουίκ και για τα προβλήματα στον τομέα της υγείας με την υποστελέχωση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας και την υποβάθμισή του από την Ελληνική πολιτεία με την  μείωση των κλινών του από 250  σε 200 , ζητώντας την αποκατάσταση αυτής της αδικίας, ενώ αναφέρθηκε και στη δημιουργία ενός Κέντρου Υγείας στην περιοχή.   
   
Χαρακτηρίζοντας σαφή και τεκμηριωμένη την καταγραφή των  βασικών θεμάτων της περιοχής από τον Δήμαρχο , ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την προώθησή τους  στους αρμόδιους Υπουργούς.  
   
«Από σήμερα έχουμε έναν ακόμα συμπαραστάτη για την διευθέτηση των προβλημάτων   της περιοχής μας» υπογράμμισε ο κ. Ζαμανίδης εκφράζοντας την εκτίμησή του στο πρόσωπο του κ. Υπουργού, με τον οποίο συνδέεται φιλικά από το παρελθόν.  
   
Στον κ. Κουίκ ,τον οποίο συνόδευαν ο Βουλευτής Χάρης Κάτανας και τοπικά στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ.  , ο Δήμαρχος Εορδαίας προσέφερε το βιβλίο «Εορδαία ένας αιώνας» του Αρχιερατικού Επιτρόπου Πατρός Νικηφόρου Μανάδη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.