Εκδηλώσεις Μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων στον χώρο της Ιεράς μονής Άγιου Ιωάννη Βαζελώνος

Την Τρίτη 19 Μαΐου 2015 το πρωί, στον χώρο της Ιεράς μονής Άγιου Ιωάννη Βαζελώνος τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Ελλησπόντου – Υψηλάντη Πουτακίδης Αριστοτέλης, πρόεδροι κοινοτήτων, γονείς, οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου και των 1ου – 2ου Νηπιαγωγείου Κρόκου, καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Η επιμνημόσυνη δέηση γίνεται κάθε χρόνο την 19η Μαΐου, σε συνέχεια της επιμνημόσυνης δέησης που είχε καθιερωθεί από το 1917 και γινόταν στην Ιερά μονή Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος στον Πόντο, σύμφωνα με το απόσπασμα από τα “ΤΑ ΑΜΩΜΑ ΣΦΑΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ” του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ.κ. Παύλου (“ΔΙΠΤΥΧΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2015 σελίδες 32 και 33).

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.