ΠΑΜΕ Κοζάνης: «Όλοι στη Συγκέντρωση στο Μαματσειό Νοσοκομείο Κοζάνης»

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΗ
ΟΛΟΙ στη Συγκέντρωση στο «Μαματσειό» Γ. Νοσοκομείο Κοζάνης στις 12 μ.μ.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Αγαπητέ ασθενή,
Η κατάσταση στην Υγεία και την Πρόνοια είναι άκρως επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς.  Τα προβλήματα στα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ είναι εκρηκτικά και χειροτερεύουν διαρκώς. Υπολειτουργούν τα πολύ-ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας, τα ιδρύματα πρόνοιας έχουν καταντήσει ερείπια από τα οποία λείπουν ακόμα και υλικά καθαριότητας! Ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι εξακολουθούν να βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη για εξετάσεις, νοσήλια, θεραπείες, στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Ο όγκος της δουλειάς κι η εντατικοποίηση αυξάνονται κατακόρυφα. Οι εξαγγελίες για 4.500 προσλήψεις, ακόμα και αν γίνουν μέσα στο 2015, δεν φτάνουν για να καλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις. Δηλαδή, θα συνεχιστεί το κλείσιμο και η υπολειτουργία τμημάτων.
Ο καθένας πρέπει να πάρει τη θέση του στον αγώνα.                                                       
Να απεργήσει στις 20 Μάη, να διαδηλώσει! Κανείς να μη λείψει!
Καλούμε τους ασθενείς να στηρίξουν τον αγώνα μας.                                                   
Είναι κοινός και δίκαιος ο αγώνας που κάνουμε!
Την ίδια ώρα που χάνουμε εργασιακά δικαιώματα, δεδουλευμένα και υποβαθμίζονται οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας- πρόνοιας, δεν χάνουν όλοι. Οι ιδιωτικοί όμιλοι, οι φαρμακοβιομήχανοι, τα διαγνωστικά κέντρα αυξάνουν την πελατεία και τα κέρδη τους!

Σε καλούμε να σκεφτείς:
  Γιατί μας λένε ότι «λεφτά δεν υπάρχουν» για την αναπλήρωση των απωλειών στους μισθούς, ενώ συνεχίζουν να επιδοτούν με εκατομμύρια ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους και παραγγέλνουν εξοπλισμούς 500 εκατ. δολαρίων για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ;
  Γιατί δεσμεύουν τα ταμειακά διαθέσιμα δήμων και δημόσιων οργανισμών, ενώ με προηγούμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου διαγράφουν πρόστιμα επιχειρηματικών ομίλων για φορολογικές παραβάσεις και λαθρεμπόριο;
 Γιατί υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, ενώ ταυτόχρονα χιλιάδες άνεργοι συνάδελφοι μας αναγκάζονται να μεταναστεύσουν;
   Γιατί ενώ η επιστήμη και η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσονται, επανεμφανίζονται ασθένειες, όπως η φυματίωση, που είχαν «ξεπεραστεί»;
Την απάντηση την ξέρεις:
Θυσιάζουν τα δικαιώματα μας                                    
και την υγεία του λαού για  να εξασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

Η άθλια κατάσταση στην Υγεία είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θεωρεί τις παροχές υγείας του λαού σαν «κόστος», γιατί εμποδίζουν την  κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτή είναι η αιτία των ελλείψεων, των συγχωνεύσεων, των περικοπών στους μισθούς μας. Της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας ως επιχειρήσεις, που από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας, πρέπει να καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες, ακόμα και την μισθοδοσία μας.

Γι’ αυτό, έχουν καταβάλλει μόνο ένα μικρό μέρος της κουτσουρεμένης κρατικής χρηματοδότησης, που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2015 (που είναι μειωμένη κατά 22,9% σε σχέση με το 2014) και οδηγούν τις δημόσιες μονάδες υγείας σε οικονομική ασφυξία.
Ετοιμάζουν συμφωνία με νέα αντιλαϊκά μέτρα για εμάς

Η κοινή δήλωση των Τσίπρα – Γιούνκερ αποτελεί προάγγελο νέας αντιλαϊκής συμφωνίας – νέου «μνημονίου». Που θα περιέχει τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών για συνέχιση της επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα, στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, ιδιωτικοποιήσεις,  περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση για Υγεία και Πρόνοια.

Ταυτόχρονα, για να εξοικονομηθούν κονδύλια για νέες επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαπραγματεύεται χαλάρωση της περιοριστικής πολιτικής. Συντάσσεται με τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας (με την στήριξη των ΗΠΑ) στη διαμάχη με τη Γερμανία για το ποιανής χώρας οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα βγουν λιγότερο  χαμένοι από την κρίση. Συμφωνούν όμως όλοι στο ότι πρέπει να χάσουμε και άλλα δικαιώματα για να ξαναρχίσει η καπιταλιστική ανάπτυξη.
 
Οργανώνουμε  τον αγώνα για  κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων και την αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και δικαιώματα
Λέμε ΟΧΙ στα νέα μνημόνια. Απορρίπτουμε τα εκβιαστικά διλήμματα που προβάλλουν για να συνεχίζουμε εμείς να πληρώνουμε τα βάρη της κρίσης ή της όποιας αναιμικής ανάκαμψης.
Σου λέμε ξεκάθαρα ότι ο μόνος δρόμος για να αλλάξει η ζωή μας είναι ο αγώνας ! Γι’ αυτό η απεργία στις 20 Μάη πρέπει να πετύχει. Να δουλέψει μόνο το προσωπικό ασφαλείας. Κανείς να μη βάλει αναρρωτική ή άδεια την ημέρα της απεργίας. Να υπάρχει μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση.

Για να το πετύχουμε αυτό, χρειάζεται να παραμερίσουμε τα εμπόδια που βάζουν οι συνδικαλιστικοί σύμμαχοι της συγκυβέρνησης, που είτε ανοιχτά μας ζητούν να δώσουμε πίστωση χρόνου στην συγκυβέρνηση (όπως κάνει η πλειοψηφία της ΟΕΝΓΕ), είτε αποδέχονται την επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων (όπως η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ). Είτε με «επαναστατική» φρασεολογία όπως η ΑΡΣΙ που δηλώνει την προτίμησή της στη σημερινή συγκυβέρνηση και αρνείται το αίτημα για αναπλήρωση των απωλειών στους μισθούς μας.

 Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας, πρέπει να στρέφεται ενάντια σε αυτούς που ζητούν ολοένα νέες θυσίες για να εξασφαλισθούν τα κέρδη τους: τους επιχειρηματικούς ομίλους, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματα τους. Να συμβάλλει στην ισχυροποίηση του κινήματος,  ώστε να γίνει ο  λαός νοικοκύρης στον τόπο του, κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.

Απαιτούμε:
Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Αναπλήρωση όλων των απωλειών στους μισθούς μας.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ. Μονιμοποίηση επικουρικών, εργολαβικών, Voucher. Να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η κινητικότητα.
ΤΩΡΑ να δοθούν όλα τα κονδύλια που χρωστάει το κράτος σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας- Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ! Πλήρης και αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση.
Να επαναλειτουργήσουν άμεσα οι υγειονομικές μονάδες και κλινικές που έκλεισαν. Να δημιουργηθούν νέα δημόσια Κέντρα Υγείας.

 Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία πρόνοια με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.