Επιτυχημένο το 2ο συνεχόμενο Φεστιβάλ ανοικτών συμμετοχών του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Πτολεμαΐδας στην Τεχνητή λίμνη Πολυφύτου

Το 2ο συνεχόμενο φεστιβάλ ανοικτών συμμετοχών διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Πτολεμαΐδας στον Ποταμό Αλιάκμονα και πιο συγκεκριμένα στην Τεχνητή λίμνη Πολυφύτου στην περιοχή της Αιανής. Κόσμος από όλο τον νομό που ανήκει στους Ερασιτεχνικούς-Αθλητικούς συλλόγους αλιείας της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης επισκέφτηκε την περιοχή και πέρασε ένα φανταστικό διήμερο κοντά στο νερό ψαρεύοντας τους πολυπόθητους και ακριβοθώρητους κυπρίνους του Αλιάκμονα!

Ημερομηνία διεξαγωγής του φεστιβάλ ήταν η 16-17 Μαΐου 2015 και ο αγώνας διήρκησε 34 συνολικά ώρες μιας και ξεκίνησε στις 8 το πρωί του Σαββάτου και έληξε στις 6 το απόγευμα της Κυριακής. Κάθε ομάδα που συμμετείχε στον αγώνα μπορούσε να είναι είτε ατομική δηλαδή να αποτελείτε από ένα άτομο, ψαρεύοντας με 4 καλάμια, είτε ομαδική, να αποτελείτε δηλαδή από δύο άτομα και να ψαρεύει και πάλι με τέσσερα καλάμια. Το φεστιβάλ διοργανώθηκε με σκοπό να γνωρίσει ο κόσμος το ψάρεμα του κυπρίνου, ακολουθώντας τον κανονισμό αθλητικής αλιείας ο οποίος είναι εγκεκριμένος από την ΓΓΑ και την ΕΟΥΔΑ.

Έτσι τόσο νέοι ψαράδες όσο και παλιοί ήρθαν κοντά στην φύση σεβόμενοι τόσο τα ψάρια όσο και την περιοχή που τους φιλοξένησε.

Συνολικά στο 2ο φεστιβάλ συμμετείχαν 45 άτομα συμπληρώνοντας 25 ομάδες. Κάθε ψαρεύτρα είχε μέση απόσταση σχεδόν 150 με 200 μέτρα από την διπλανή της ενώ συνολικά οι διαγωνιζόμενοι είχαν έναν χώρο 12Χ12 μέτρα για τις αλιευτικές τους ενέργειες (βολές-απόχιασμα)

Ο καιρός για άλλο ένα ΣαββατοΚύριακο έκανε το χατίρι σε όσους αποφάσισαν να παρεβρεθούν στην λίμνη με ανεκτές θερμοκρασίες και ελαφρύ αεράκι, ενώ το βράδυ ήταν σχετικά ευχάριστο με τη υγρασία βέβαια να εξαναγκάζει τους πάντες να σκεπαστούν χειμωνιάτικα!!

11270251 936953846325986 1818086357019558434 o

Οι νικητές του αγώνα ήταν :
1ος Καραγιάννης-Πανίδης ΑΣΕΑΠ 20875 κιλά
2ος Θωίδης- Χ’Ηλιάδης ΑΣΕΑΠ 19570 κιλά
3ος Χ’Παυλίδης (ατομικό) ΑΣΕΑΠ 10095 κιλά

Το μεγαλύτερο ψάρι του αγώνα αλίευσε η ομάδα Καραγιάννης-Πανίδης και ήταν ένας κυπρίνος βάρους 5 κιλών και 415 γραμμαρίων.

Φυσικά και αυτό το φεστιβάλ σαν κύριο σύνθημά του είχε την έκφραση ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΩ & ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΩ (CATCH & RELEASE), έκφραση που τηρήθηκε στο ακέραιο από όλους τους διαγωνιζόμενους με έμφαση στην ασφαλή επιστροφή των ψαριών στο φυσικό τους περιβάλλον. Έτσι άλλο ένα ψαρευτικό διήμερο απελευθερώθηκαν στην λίμνη Πολυφύτου 79 κιλά και 560 γραμμάρια κυπρίνων!!

Τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα έχουν ως εξής:

α/α ΟΜΑΔΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΕΥΜΑΤΑ ΚΙΛΑ
1 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ-ΠΑΝΙΔΗΣ ΑΣΕΑΠ 6 20875
2 ΘΩΙΔΗΣ Χ’ΗΛΙΑΔΗΣ ΑΣΕΑΠ 7 19570
3 ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΣΕΑΠ 6 10095
4 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ-ΧΑΤΖΑΚΗΣ ΑΣΕΑΠ 6 9065
5 ΚΑΡΑΤΖΙΟΥΛΑΣ-ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΑΣΕΑΠ-ΑΣΕΑΚ 3 6500
6 ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΣΕΑΠ 3 5010
7 ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ Ν.-ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ Γ. ΑΣΕΑΠ 2 4655
8 ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΑΣΕΑΠ 1 1500
9 ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ-ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΣΕΑΚ 1 1270
10 ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ-ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΣΕΑΚ 1 1020

Όλες οι υπόλοιπες ομάδες δεν αλίευσαν κανένα αλίευμα πάνω από ένα κιλό που είναι και το μετρίσιμο όριο για να μετρηθεί ένας κυπρίνος.

Μικρότερος Αθλητής του φεστιβάλ U18 ο Στέργιος Πασσιάς

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Πτολεμαΐδας, ευχαριστεί,
όλα τα μέλη και τους φίλους του που στήριξαν άλλη μία διοργάνωση για την ανάδειξη του αθλήματος αλλά και της φυσικής ομορφιάς της περιοχής.
Τον Αθλητικό σύλλογο ερασιτεχνών αλιέων Κοζάνης για την αμέριστη συμπαράσταση τόσο του Δ.Σ όσο και των μελών του στο φεστιβάλ.
Τον πατέρα του Στέργιου Πασσιά, μικρότερου Αθλητή στο φεστιβάλ U18 που αν και ό ίδιος δεν είναι ψαράς, συνόδεψε τον γιό του να λάβει μέρος στον πρώτο του αγώνα αλιείας κυπρίνου χαρίζοντάς του μία εμπειρία ζωής!
Την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την στήριξη τόσο προς τον σύλλογό μας όσο και προς όλους τους συλλόγους της περιοχής μας, αλλά και τον Δήμο Κοζάνης στον οποίο ανήκει η Αιανή που μας φιλοξένησε.
Τους Επαγγελματίες αλιείς της λίμνης Πολυφύτου που με την βοήθειά τους στήθηκαν τα σημεία που διαγωνίστηκαν οι αθλητές. Οι σύλλογοί μας μέσω των συζητήσεων που έχουν ανοίξει σχεδιάζουν ένα λαμπρό μέλλον για τον Αλιάκμονα γενικά, ώστε να γίνετε από κάθε πλευρά ορθή χρήση τόσο των αποθεμάτων σε αλιεύματα όσο και της προβολής και περαιτέρω τουριστικής και αγωνιστικής ανάπτυξης του τόπου.

Φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε τους πολύτιμους χορηγούς μας που στηρίζουν τον σύλλογό μας και δίνουν δώρα και εκπτώσεις στα μέλη μας, αλλά και προβολή στον σύλλογο.

Ευχαριστούμε λοιπόν από ΚΑΡΔΙΑΣ τους
Κ. Grigoris Tasionis , κατάστημα ειδών αλιείας στην Πτολεμαΐδα
Κ. Οτουντζίδη Αλέξανδρο Attack Carp Tackle κατάστημα ειδών αλιείας στα Γιαννιτσά
Ηλεκτρονικό Περιοδικό Carpmania Gr

Δίνουμε ραντεβού με τα μέλη μας και τους φίλους μας και πάλι σύντομα…

Από το Ptolemaida Fishing Pfc

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.