Κοζάνη: «Η Γυναίκα της Ζάκυθος» του Διονυσίου Σολωμού στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Μέρες Θεάτρου»



Η Ομάδα Τέχνης Oberon παρουσιάζει το έργο, Η Γυναίκα της Ζάκυθος του Διονυσίου Σολωμού στο Φεστιβάλ “Μέρες Θεάτρου” που διοργανώνει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στην αίθουσα τέχνης, στην Κοζάνη για μία παράσταση, την Τετάρτη 20 Μαίου 2015 στις 21:00μμ.

Η Γυναίκα της Ζάκυθος ή Όραμα του Διονυσίου Ιερομόναχου, εγκάτοικου εις ξωκλήσι Ζακύνθου (1826-1829). Το έργο είναι γραμμένο σε ιδιόρρυθμη πρόζα με στοιχεία ποιητικού λόγου. Η γλώσσα του είναι η δημοτική με πολλά ιδιωματικά ζακυνθινά στοιχεία, που λειτουργούν ρεαλιστικά στον πρωτοπρόσωπο αφηγηματικό λόγο του Ζακυνθινού Ιερομόναχου Διονύσιου και στον άμεσο λόγο της Γυναίκας της Ζάκυθος.

Ένα συνταρακτικό κείμενο με διαπλεκόμενα θέματα : τη σκληρή και απαράδεκτη συμπεριφορά της Γυναίκας και τη δεινή θέση των Μεσολογγιτισσών, που καταφεύγουν για βοήθεια στο νησί κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Μεσολογγίου, και τη μάχη στην ψυχή του Ιερομόναχου, που μέσα της συμβαίνουν όλα όσα θα ιστορήσει. Ιερομόναχος, Γυναίκα και Διάβολος θα δεθούν μεταξύ τους με τα νήματα μιας πίστης και μιας άρρηκτης και μοναδικής ύπαρξης.

Ένα παραληρηματικό έργο με εξπρεσιονιστικές πινελιές, η αιώνια πάλη του καλού με το κακό, ένα από τα πιο σπουδαία έργα της Ελληνικής Γραμματείας.

Ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία : Αλέκος Σπυριδάκης
Σκηνικά – κοστούμια : Μαριέτα Πανίδου
Σχεδιασμός φωτισμών : Κέλλυ Εφραιμίδου
Μουσική – κιθάρα : Αλέξης Βαλάσσης
– Βιολί : Γιάννης Μαστρογιάννης

Παίζουν : Σοφία Βούλγαρη
Διονύσης Καραθανάσης
Μάριος Μεβουλιώτης

Πληροφορίες της παράστασης

Χώρος : ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, Αίθουσα Τέχνης

Τετάρτη 20 Μαίου 21:00 μμ.

Τηλ. Κρατήσεων : 24610 24062

Εισιτήρια : Γενική είσοδος 7 €

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.