Η Ραχήλ Μακρή για τη σύλληψη του δημοσιογράφου Πέτρο Πομώνη

Ραχήλ Μακρή: «Στέκομαι αλληλέγγυα στο πλευρό του δημοσιογράφου Πέτρου Πομώνη που για σχεδόν δυο χρόνια διασφάλισε με θυσίες και στερήσεις την λειτουργία του ελεύθερου περιφερειακού σταθμού»

Σε τηλεφωνική επικοινωνία συμπαράστασης προέβη η Βουλευτής Νομού Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ κα Ραχήλ Μακρή με τον δημοσιογράφο Πέτρο Πομώνη ύστερα από την αιφνίδια εισβολή της αστυνομίας στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ζακύνθου της ελεύθερης ΕΡΤ με πρόσχημα την εκτέλεση μηνυτήριας αναφοράς της ΝΕΡΙΤ που είχε κατατεθεί τον Αύγουστο του 2014.

Ο Δημοσιογράφος ενημέρωσε την Βουλευτή ότι ουδέποτε του κοινοποιήθηκε η απαιτούμενη εισαγγελική εντολή δυνάμει της οποίας πραγματοποιήθηκε η σύλληψη, ούτε στο αστυνομικό τμήμα του παρείχαν πειστικές απαντήσεις για το ποιος και γιατί διέταξε την προσαγωγή του.

Ύστερα από τις αποτυχημένες προπαγανδιστικές τακτικές που παρουσίαζαν καθαρίστριες να επιτίθενται στα ΜΑΤ, γίνεται αντιληπτό ότι οι υποστηρικτές του μαύρου της πραγματικής δημόσιας τηλεόρασης και εντολοδόχοι των απολυταρχικών αποφάσεων της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου προσπαθούν να συνεχίσουν να στοιχειώνουν την ελεύθερη και ανεξάρτητη ενημέρωση.

Με δεδομένο ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο αποκατέστησε την λειτουργία της Ελεύθερης Δημόσιας Τηλεόρασης οι αρμόδιοι Υπουργοί οφείλουν να διερευνήσουν με κάθε πρόσφορο νόμιμο τρόπο το γεγονός και να αποδώσουν ευθύνες εάν και όπου έχουν τελεστεί πράξεις που δεν συνάγουν με την ορθή εφαρμογή των θεσμικών ρυθμίσεων.

Καλώ τον αρμόδιο Υπουργό να αποκαταστήσει το σήμα της ΕΡΤ, εκεί που υφίσταται αυτό του μορφώματος σκοταδισμού της ΝΕΡΙΤ για να αποδομήσει το σύμβολο της παραπληροφόρησης και της μαύρης προπαγάνδας και να σταθεί στο πλευρό όλων των εργαζομένων που έδωσαν για 23 μήνες απλήρωτοι την μάχη της ενημέρωσης, δίνοντας φωνή και μικρόφωνο σε όλους όσους αντιστέκονταν στην μνημονιακή επιδρομή.

Στέκομαι αλληλέγγυα στο πλευρό του δημοσιογράφου Πέτρου Πομώνη που για σχεδόν δυο χρόνια διασφάλισε με θυσίες και στερήσεις την λειτουργία του ελεύθερου περιφερειακού σταθμού.

Οι απειλές με μηνύσεις, που στερούνται πραγματικού νομικού και ηθικού περιεχομένου, δεν τρομοκρατούν κανένα ειδικά εάν προέρχονται από φορείς εξυπηρέτησης συμφερόντων εκτός αυτού των πολιτών και στρέφονται ενάντια ανθρώπων που παλεύουν για την διασφάλιση των δημοσίων αγαθών από την νεοφιλελεύθερη λαίλαπα της ιδιωτικοποίησης των πάντων έναντι μηδενικού αντιτίμου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.