Καθολικό αίτημα επαναλειτουργίας της 3ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας από τους φορείς της Εορδαίας



Θετικό ήταν το αποτέλεσμα της σύσκεψης των φορέων για την άμεση επαναλειτουργία της 3ης Μονάδας του ΑΗΣ  Πτολεμαΐδας, που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης στο Δημοτικό Κατάστημα με τη συνεργασία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη.
    
Ήταν μία πολύωρη διαδικασία όπου έδωσαν το «παρών» και τοποθετήθηκαν επί του θέματος  ο Αρχιερατικός Επίτροπος Εορδαίας Νικηφόρος Μανάδης μεταφέροντας την συμπαράσταση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ.κ.Θεοκλήτου , ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης Μίμης Δημητριάδης ,οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαίδας-Εορδαίας  ,  της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, της ΕΤΕ-ΔΕΗ , του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ , της ΕΝΩΣΗΣ, του ΣΕΕΝ, των Σωματείων  Συνταξιούχων της ΔΕΗ, του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας ,της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Εορδαίας  κ.ά.
     
Ανοίγοντας τις εργασίες της σύσκεψης ο Δήμαρχος Εορδαίας ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την ανταπόκριση στο κάλεσμα  αναφορικά με τη διεκδίκηση επαναλειτουργίας της Μονάδας 3, καθώς και όσους απέστειλαν μηνύματα συμπαράστασης τους Βουλευτές Π.Ε.  Κοζάνης κ.κ. Κασαπίδη, Ουζουνίδου και Κάτανα, τον  Βουλευτή Σερρών κ. Μαθιόπουλος και των δύο εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ. της  ΔΕΗ κ.κ. Καραλευθέρη και Φωτόπουλο.
   
Ο κ. Ζαμανίδης αναφέρθηκε στις γενικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν με την κατάργηση της εν λόγω Μονάδας καθώς έχουν να κάνουν με την μείωση  του εργατικού δυναμικού της περιοχής, την αποδυνάμωση της τοπικής οικονομίας και τον τοπικό πόρο, αλλά και στις μετρήσιμες επιπτώσεις που αφορούν  τη βασική   λειτουργία της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας και την τροφοδοσία της με θερμική ενέργεια.  
    
«Αδιαπραγμάτευτο» χαρακτήρισε το αίτημα για την  επαναλειτουργία της 3ης Μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, καλώντας όλους τους φορείς και την τοπική κοινωνία στο αγώνα να μην επιτραπεί η απαξίωση των, ζωτικής σημασίας, ζητημάτων  της περιοχής .
   
Επι πλέον ο κ. Καρυπίδης τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός κοινού  σχεδίου δράσης και  ενιαίου μετώπου σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας  για τη συλλογική  διεκδίκηση όλων ,όσων δικαιούται η περιοχή.
    
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν  οι τοποθετήσεις και οι προτάσεις  των αυτοδιοικητικών πρώτου και δευτέρου βαθμού που πήραν το λόγο.  
   
Επιστέγασμα της πολύωρης  διαδικασίας ήταν ένα  «άτυπο» καθολικό  ψήφισμα συμπαράστασης όλων των φορέων της περιοχής για την άμεση επαναλειτουργία της 3ης Μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας , που σύμφωνα με τον Δήμαρχο Εορδαίας είναι ένας από τους τρεις διεκδικητικούς πυλώνες της περιοχής Εορδαίας μαζί με την επαναπόδοση εδαφών και την άμεση κατασκευή της Μονάδας 5.   Επί πλέον αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν εκ νέου συναντήσεις με τις ηγεσίες της ΔΕΗ και του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για τα παραπάνω αιτήματα  ,  ενώ  το αποτέλεσμα αυτών των επαφών θα καθορίσει την περεταίρω στάση των φορέων .    

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.