Συνάντηση του τομέα Παιδείας των ΑΝ.ΕΛ. Κοζάνης με το νέο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης



Τη Δευτέρα 11/5/2015 αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων της Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ, αποτελούμενη από τους Κυριακόπουλο Χρήστο, Ζιάγκα Αθανάσιο και Αμπατζίδη Θεόφιλο, επισκέφθηκε την έδρα της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και συναντήθηκε με το νέο διευθυντή κ. Κωνσταντόπουλο Κωνσταντίνο, τον οποίο και συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο βουλευτής κ. Χάρης Κάτανας.

Ακολούθησε μακρά κι εποικοδομητική συζήτηση γύρω από τα προβλήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής μας, αλλά και γενικότερα θέματα που αφορούν τη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου, τη μαθητική διαρροή που αυξάνεται τα τελευταία χρόνια, την ενδοσχολική βία που, συχνά, παρατηρείται, τη διοικητική διάρθρωση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την ανάγκη αναβάθμισης της Τεχνικής Εκπαίδευσης κι άλλα.

Διαπιστώθηκε πως ο χώρος της Εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών δέχτηκαν απανωτά χτυπήματα από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με κορυφαίο τη βίαιη και αδικαιολόγητη κατάργηση βασικών τομέων κι ειδικοτήτων της Τεχνικής Εκπαίδευσης, στις οποίες φοιτούσαν πάνω από 20.000 μαθητές και την απομάκρυνση από τα σχολεία 2.500 εκπαιδευτικών που αποτέλεσαν θυσία στο βωμό της Τρόικας που ουσιαστικά κυβερνούσε τη χώρα..

Με το νόμο που ψηφίζεται τις επόμενες μέρες ο απίστευτος αυτός παραλογισμός αποκαθίσταται..

Δηλώσαμε την πρόθεσή μας να στηρίξουμε όλες τις προσπάθειες και τις πολιτικές που θα κατατείνουν στην αποκατάσταση του κλίματος ηρεμίας και δημοκρατίας στα σχολεία που διασαλεύτηκαν με απόλυτη ευθύνη των πολιτικών που εφαρμόστηκαν στα χρόνια του μνημονίου και συσσώρευσαν πλήθος προβλημάτων στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς, στο σύνολο της εκπαιδευτικής λειτουργίας.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πιστεύουμε ακράδαντα πως η Παιδεία αποτελεί την κινητήρια δύναμη του μέλλοντός μας. Είναι φορέας της παράδοσης και της ιστορίας μας. Στόχος μας είναι μια ανθρωπιστική Παιδεία με σκοπό την κοινωνικοποίηση, την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας και τη διαμόρφωση ενός ώριμου και δημοκρατικού πολίτη.

Στην επίτευξη αυτού του στόχου θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.

Αποτελεί ακλόνητη πίστη μας πως όλα ξεκινούν κι όλα αλλάζουν απ’ την ΠΑΙΔΕΙΑ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.