Άλλη μια επιτυχημένη ενημερωτική εκδήλωση στο Τσοτύλι από το Δίκτυο Γυναικών Επιχειρηματιών του Κέντρου Εργάνη



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Δίκτυο Γυναικών Επιχειρηματιών του Κέντρου Εργάνη σε συνεργασία με το Δήμο Βοίου,  22 Απριλίου 2015,  ενημερωτική εκδήλωση  στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Δ.Δ. Τσοτυλίου   ( Πρώην Δημαρχείο) του Δήμου Βοίου, στην οποία παρουσιάστηκε το Σχέδιο Δράσης «Οι γυναίκες της Δυτικής Μακεδονίας δικτυώνονται. Περιφερειακό Κέντρο Στήριξης των γυναικών στη Δυτική Μακεδονία» .
    
Η υπεύθυνη του προγράμματος κ. Κατερίνα Γ. Σιακαβάρα καλωσόρισε τις γυναίκες και ανέλυσε τα επιμέρους θέματα, ενημερώνοντας τις ενδιαφερόμενες και αυριανές ωφελούμενες του προγράμματος, για τους τομείς κατάρτισης του προγράμματος, καθώς και για τις προοπτικές απασχόλησης των συμμετεχόντων και τις ευκαιρίες ένταξης ή/και επανένταξής τους στην αγορά εργασίας. Ακόμα η υπεύθυνη του προγράμματος αναφέρθηκε στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, τονίζοντας τα πλεονεκτήματα της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας, αναφέροντας τα αποτελέσματα από την αντίστοιχη εφαρμογή της σε άλλα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
     
Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε ανοιχτή συζήτηση με τις γυναίκες που παραβρέθηκαν. Έμφαση δόθηκε από όλες τις συμμετέχουσες στη δημιουργία ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, και την υποστήριξη των  γυναικών με συμβουλευτικές υπηρεσίες, καταρτίσεις, συνεχή ενημέρωση και πληροφόρηση.
      
Η εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη και συμμετείχαν πολλές γυναίκες που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο δράσης καλύπτει τις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Καστοριάς και Γρεβενών, ενώ  σε αυτό μπορούν να απευθύνονται γυναίκες που έχουν μια από τις παρακάτω ιδιότητες:

επιχειρηματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους λόγω της οικονομικής κρίσης,
μακροχρόνια άνεργες, μονογονείς, θύματα ενδοοικογενειακής βίας, παλιννοστούσες, με χαμηλό προσωπικό ή/και οικογενειακό εισόδημα, νέες κάτω των 25 ετών χωρίς εργασιακή εμπειρία,
διαβιούν στην ύπαιθρο σε δυσπρόσιτες, ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Η διάρκεια του έργου είναι δύο (2) έτη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα: 2461350143,  2310621166,    fax: 24613 50178 ή στο e-mail: kozani@ergani.gr)    κιν: 6943061292 vodafon, 6974937825 cosmote.

Πρόσωπο επαφής κα Κατερίνα Σιακαβάρα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.