Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών στηρίζει την επισχεση εργασίας των ειδικευόμενων γιατρών του Μαμάτσειου Γ.Ν. Κοζάνης



Από τις πολιτικές λιτότητας, που εφαρμόσθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Πατρίδα μας, και δημιούργησαν ένα περιβάλλον καταστροφής σε όλο το Κοινωνικό φάσμα, δεν εξαιρέθηκαν οι δομές, ούτε και οι εργαζόμενοι του Ε.Σ.Υ.

Τα αποτελέσματα των πολυδιαφημισμένων «μεταρρυθμίσεων» στο χώρο της Υγείας, είναι νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές, ασθενείς χωρίς φάρμακα, άνεργοι και ανασφάλιστοι χωρίς ή με περιορισμένη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες Υγείας.

Η νέα Κυβέρνηση, παρ` όλες τις εξαγγελίες, προεκλογικές και μετεκλογικές, για την λήψη άμεσων μέτρων αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης, που μαστίζει την Χώρα μας, μετά από τρεις μήνες διακυβέρνησης δεν έχει προχωρήσει σε καμία απολύτως πρωτοβουλία για την αναστήλωση των δομών του Ε.Σ.Υ, πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων, καθώς και των δομών του Ε.Κ.Α.Β, αλλά ούτε και στην διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας στο προσωπικό του.

Αντιθέτως, το ιατρικό λειτούργημα συνεχίζει να απαξιώνεται, αφού στις ήδη εξοντωτικές μισθολογικές μειώσεις και στα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, προστίθεται και η άρνηση αποζημίωσης της εφημεριακής εργασίας των γιατρών.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να υπογραμμισθεί ότι η καλή υγεία των πολιτών και κατ` επέκταση η παροχή ποιοτικών Υπηρεσιών Υγείας, αποτελεί προαπαιτούμενο για την κοινωνική και οικονομική ευημερία ενός λαού.

Η Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ στηρίζει την επίσχεση εργασίας των ειδικευόμενων γιατρών και συνυπογράφει τα αιτήματα τους για:

Πλήρη και έγκαιρη αποζημίωση της εφημεριακής εργασίας των γιατρών
Πλήρη στελέχωση των κλινικών με μόνιμο προσωπικό ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό
Διασφάλιση προμήθειας ποιοτικών υλικών και ανανέωση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, όπου απαιτείται.

Κοζάνη 09 – 05 – 2015  

Για την Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ
Αγγελόπουλος Άγγελος
Αντιπρόεδρος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.